Γιατί τα Angry Birds κατηγορήθηκαν για... κατασκοπεία;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Το διάσημο παιχνίδι δεν είναι για κάποιους και τόσο αθώο όσο φαίνεται. Ακόμα και ο δημιουργός τους δεν μπόρεσε να το αρνηθεί!


Τα... θυμωμένα πουλιά μπήκαν στη ζωή μας ως ηλεκτρονικό παιχνίδι το 2009. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε για τους χρήστες των κινητών της Apple. Το παιχνίδι σημείωσε τεράστια επιτυχία και σιγά σιγά ξέφυγε από το πλαίσιο της Apple και μεταφέρθηκε και στις υπόλοιπες συσκευές και πλατφόρμες. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έπαιξαν το παιχνίδι και συνεχίζουν να το κάνουν, αφού κυκλοφόρησαν πολλές καινούργιες εκδόσεις του παιχνιδιού και όχι μόνο. Τα προϊόντα Angry Birds ξεπέρασαν το... ηλεκτρονικό πεδίο. Κούκλες, μαξιλάρια, ρούχα, παπούτσια... ό,τι σκεφτεί το μυαλό!

Οι κατηγορίες για κατασκοπεία!

Το 2014 κυκλοφόρησε η φήμη ότι τα Angry Birds δεν ήταν ένα αθώο παιχνίδι, αλλά μία εφαρμογή που μπορούσε με την εγκατάστασή της, να αντιγράψει και να αναλύσει πληροφορίες για τον χρήστη της συσκευής. Προσωπικά στοιχεία, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν (Ο Σνόουντεν διέρρευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις) υποστήριξε το ίδιο.

Angry Birds

Η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Rovio, αρνήθηκε ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε για να συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες ή ότι η εταιρεία μοιράζεται τέτοιες πληροφορίες με μυστικές ή άλλες υπηρεσίες. Δεν απέκλεισε πάντως κάτι τέτοιο να συμβαίνει με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο παιχνίδι!

nsa angry birds 01

Για τον λόγο αυτό, τα Angry Birds δέχθηκαν επίθεση από χάκερς που άλλαξαν για λίγο το όνομα των διάσημων πτηνών! Κάνοντας τα από Angry Birds (θυμωμένα πουλιά) σε... Spying Birds (Κατασκοπευτικά πουλιά).

spying birds rovio hack 100228014 orig