Τι είναι η νανοτεχνολογία;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Απαντούμε στην ερώτηση μ’ ένα σύντομο και απλό κείμενο για να μάθουμε στα γρήγορα τι είναι ακριβώς και πού χρησιμεύει.


Νανοτεχνολογία είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δημιουργία και χρήση λειτουργικών δομών μεγέθους μεταξύ 1 και 100 νανομέτρων, της τάξεως δηλαδή του 10−9μέτρων. Εντάξει, από αυτό δεν θα καταλάβατε τίποτα οι περισσότεροι. Αν όμως πούμε πως ένα νανόμετρο ισούται περίπου με το 1/80000 μιας ανθρώπινης τρίχας; Πολύ καλύτερα! Μιλάμε λοιπόν για την χρήση δομών σε μη ορατές από το μάτι διαστάσεις.

22 131724 Nanotechnology books

Αν και το πεδίο της νανοτεχνολογίας μόλις πρόσφατα άρχισε να αναπτύσσεται ουσιαστικά, οι δυνατότητες της είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανείς ήδη από την εποχή που ο φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν έδωσε το λόγο με τίτλο "There's Plenty of Room at the Bottom" μιλώντας για τα μεγάλα περιθώρια που αφήνουν οι νόμοι της φύσης για τον έλεγχο της ύλης σε ατομικό επίπεδο.

maxresdefaulteraa

Τι βοήθησε στην ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας

Στη μέχρι τώρα ανάπτυξη της σημαντικό ρόλο έπαιξαν η σημαντική βελτίωση του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ενώ σταθμοί μπορούν να θεωρηθούν οι ανακαλύψεις δομών άνθρακα σε μορφή σφαίρας γνωστές ως φουλερένια καθώς και σε μορφή σωλήνα γνωστές ως νανοσωλήνες άνθρακα με ιδιαίτερες ιδιότητες το καθένα.

hqdefaultdew

Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Η Νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζετε:

· Στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα , σε λίγο καιρό ασθένειες πού μέχρι χθες ήταν ανίατες θα καταπολεμηθούν.

· Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών

· Στην πληροφορική όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

· Σε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με στόχο να κάνουν την ζωή των ανθρώπων καλύτερη , και ασφαλέστερη.

· Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στην ζωή μας από το ψωμί μέχρι τα ποιο πολύπλοκα αντικείμενα θα περιέχουν στοιχεία Νανοτεχνολογίας.