Η Γωγώ Βασιλάκη απάντησε τις 10 ερωτήσεις του Mentality10!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Διαβάστε τις απαντήσεις της δημοσιογράφου στις 10 -όχι και τόσο συνηθισμένες- ερωτήσεις που της κάναμε.


Στη στήλη «Το Mentality10 ρώτησε» συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε τον εκάστοτε καλεσμένο. Αυτή τη φορά θα γίνει λίγη διαφορετικά! Αφήσαμε τον ίδιο τον φιλοξενούμενο να μας συστηθεί. Με μοναδική δική μου προσθήκη, ότι η Γωγώ Βασιλάκη είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα. Για τη δουλειά της, το προφίλ που έχει κτίσει τόσα χρόνια και την σοβαρότητα της. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας απάντησε και φυσικά πως μας συστήθηκε η δημοσιογράφος Γωγώ Βασιλάκη.

«Είμαι μάλλον πολίτης πανελλαδικός καθώς μεγάλωσα σε πολλά μέρη της Ελλάδας λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου, πράγμα που με έκανε και λίγο τσιγγάνα στο τρόπο που λειτουργώ και σκέφτομαι. Κατάγομαι όμως από την Κρήτη και με Μικρασιάτικες καταβολές πράγμα που είναι δολοφονικός συνδυασμός όπως έλεγε και η Σμυρνιά γιαγιά μου και αλίμονο σε αυτόν που θα μου έφερνε αντίρρηση... ( υπερβολές)!

IMG 20140927 102514

Σπούδασα στη Φιλοσοφική Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Πάντα όμως είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες έτσι ζωγράφιζα, τραγουδούσα, χόρευα, διάβαζα (ότι έβρισκα) και ακόμα κάνω τα πάντα ίσως όχι με την ίδια σειρά!

Η Κύπρος προέκυψε απρόσμενα αλλά όχι τυχαία μάλλον αφού εδώ και 18 χρόνια μένω και διαμένω και επιμένω κυπριακά. Τώρα η δημοσιογραφία ήρθε και αυτή τυχαία και απρόσμενα, αλλά όχι αυθαίρετα.

 921112126144515609

Πρώτα ραδιόφωνο λόγω φωνής και άρθρωσης στη Λάρνακα σε τοπικό σταθμό, ύστερα τηλεόραση πάλι τοπική (μεγάλο σχολείο) και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες... των παγκύπριων καναλιών. ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΑ, ΣΙΓΜΑ και τα μαθήματα ζωής και δημοσιογραφίας δεν σταματούν ποτέ.

Η μεγάλη αγάπη το ραδιόφωνο ήρθε μέσω του ΣΦΑΙΡΑ και του ΚISS, παρήλθε, αλλά ποτέ δεν πεθαίνει. Η δύναμη της πένας μου, μάλλον του πληκτρολόγιου για να ακριβολογούμε με οδήγησε σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια στα τηλεοπτικά διαλείμματα, με απασχόληση σε διαφημιστικά γραφεία και γραφεία δημοσίων σχέσεων όπου μόνο εμπειρίες πήρα, αλλά «το τηλεοπτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

Τα δελτία ειδήσεων είναι η τωρινή μου δουλειά στο ΡΙΚ αλλά το βασικότερο όλων είναι μια σπουδαίας θεματολογία εκπομπή ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ που μου επιτρέπει και να συνεχίζω το διάβασμα αλλά και να ανατρέχω στο παρελθόν προς προβληματισμό και παραδειγματισμό. Ο γιός μου 14 σχεδόν είναι ο έρωτας της ζωής μου και η εφηβεία η κατάρα του Τουταγχαμών... άλλοι δύο άνδρες προσπαθούν να κερδίσουν το υπόλοιπο της αγάπης μου, ο άνδρας μου και ο σκύλος μου...!»

1. Αν βρίσκατε στο δρόμο σας ένα τζίνι, ποιες τρεις χάρες θα του ζητούσατε;
Τώρα τι θα ζητούσα από το τζίνι... θάρρος – θράσος (γιατί έτσι επιβιώνεις... έχω πεθάνει μάλλον και δεν το ξέρω), χρήματα τόσα όσα για να κάνω ταξίδια (χωρίς να δουλεύω) και λύσεις στα προβλήματά μου.

2. Ποια ήταν η τελευταία φορά που κλάψατε;
Κλαίω όταν βλέπω ηλικιωμένους να κλαίνε, παιδιά να υποφέρουν και ταινίες με ανθρώπινες ιστορίες.

3. Ποιο πρόσωπο της ιστορίας θα θέλατε να γνωρίσετε;
Τη Μαντώ Μαυρογένους...μια γυναίκα επανάσταση, μια ηγετική μορφή της ελληνικής επανάστασης

Manto Mavrogenous

4. Αν είχατε μία μηχανή του χρόνου πού θα ταξιδεύατε;
Θα ήθελα να ταξιδέψω στην εποχή της Αναγέννησης όπου τέθηκαν όλες οι βάσεις για τις μεγάλες πνευματικές ανακαλύψεις.

5. Ποια ταινία σας σημάδεψε;
Οι νύφες του Παντελή Βούλγαρη.

Nyfes

6. Ποιο το αγαπημένο σας τραγούδι;
Η επιμονή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Κώστα Λειβαδά.

7. Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή σας;
Φυσικά η γέννηση του γιού μου.

8. Ποιος ο μεγαλύτερός σας φόβος;
Φόβος μου... το σκοτάδι... το μισώ.

9. Ποιος άνθρωπος (προσωπικότητα) θα θέλατε να είστε;
Αλήθεια δεν ξέρω... προσπαθώ να τα βρω ακόμα με αυτή που είμαι. Να θέλω να είμαι και άλλος; Έλεος!

10. Τι σημαίνει για σας ευτυχία;
Ευτυχία μάλιστα... το χαμόγελο του παιδιού μου και των ανθρώπων που αγαπώ.