Νίκη Δραγούμη: "Θα ήθελα να έχω ένα φίλτρο για τα... εισερχόμενα και τα εξερχόμενα"

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Η ηθοποιός μίλησε στον Βόρι Καραγιάννη και το Mentality10 για όλα όσα την απασχολούν. Τα όνειρά της, τα επαγγελματικά σχέδιά της, τον Λίο και τον Τότι! 


Από κάθε άνθρωπο μαθαίνεις. Η Νίκη Δραγούμη έμαθε από εμένα ότι ο Φραντζέσκο Τότι δεν είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και εγώ πολύ περισσότερα! Για τα σχέδια της νέας σεζόν που πλησιάζει, για τον ρόλο που την σημάδεψε, για τη μουσική που ακούει, τα όνειρά της, το φίλτρο που θέλει να προσθέσει στη ζωή της, για την φάση ανεφοδιασμού στην οποία βρίσκεται για την ευτυχία και τη δυστυχία. Βρεθήκαμε σ’ ένα παγκάκι. Κάτσαμε και τα είπαμε και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακολουθεί!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βόρις Καραγιάννης

- Πώς θα σύστηνες τον εαυτό σου σε κάποιον που δεν σε ξέρει;

Είμαι η Νίκη (γέλια). Είμαι από την Κύπρο, ζω στη Κύπρο, σπούδασα στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα, είμαι ηθοποιός και εργάζομαι τα τελευταία 9 χρόνια ως ηθοποιός. Έχω δύο υπέροχους σκύλους…

- Οι οποίοι είναι; 

Ο Λίο και ο Τότι!

- Λίο και Τότι γιατί; Μην μου πεις «Τότι» για τον ποδοσφαιριστή;

Ο Λίο γιατί είναι «λίος» (γέλια). Τον Τότι τον συνάντησα όταν ήταν τριών χρονών και τον φώναζαν Φραντζέσκο Τότι! Και έγινε Τότης! 

- Ξέρεις την φάση με τον Φραντζέσκο Τότι φέτος ε;

Κάτι άκουσα για μετεγγραφές κάτι τέτοιο;

- Όχι, όχι! 

Ήταν στην Ομόνοια αν δεν κάνω λάθος;

- (γέλια)… 

Δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο (γέλια).

- Είναι τέλεια αυτή η συζήτηση! Ο Τότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο φέτος και έπαιζε όλη του την καριέρα στη Ρόμα! Λοιπόν πάμε παρακάτω Ηθοποιός… πάντα;

Από ό,τι μου λέει η δασκάλα του νηπιαγωγείου μου, που την βλέπω ακόμα, με έβαλε σε μία γιορτή να βγω στη σκηνή και εγώ έκανα τα δικά μου, χωρίς πρόβες κτλ. Και είπε στη μητέρα μου ότι αυτό το παιδί πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σχετικό. Μετά γράφτηκα μπαλέτο… μόνη μου σε ηλικία 5 χρονών και πάντα ήμουν στις γιορτές η πριγκίπισσα κτλ! Στα σχολικά χρόνια δεν μπορώ να πω ότι είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την υποκριτική. Εντάξει, τραγουδούσα, πήγαινα μπαλέτο και με ενδιέφερε περισσότερο το μιούζικαλ. Με προετοίμασε η δασκάλα μου η Ελένη Σμυρνιού και έδωσα εξετάσεις. Έδωσα εξετάσεις για το Εθνικό και ταυτόχρονα είχα εξασφαλίσει θέση σε αγγλικό πανεπιστήμιο. Πέρασα στο Εθνικό και πήγα! Δεν πήρα κάποια απόφαση σε σχέση με την υποκριτική. Ήρθε μόνο του όλο αυτό. 

- Τι θα έκανες αν δεν ήσουν ηθοποιός;

Μου άρεσαν τα μαθηματικά στο σχολείο αλλά δεν ξέρω αν θα άντεχα. Είμαι καλή επίσης στα πρακτικά, πιάνουν τα χέρια μου! Θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον κήπο ή τη μαγειρική ή να προσέχω σκύλους! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από την υποκριτική. Γύρισα από τις σπουδές, βρήκα δουλειά στον ΘΟΚ στο παιδικό. Και στο Μέγκα επίσης σε τηλεοπτικές παραγωγές. Ήταν καλό το τάιμινγκ! Από τότε δουλεύω ανελλιπώς. 

- Τι δουλεύεις αυτόν τον καιρό;

Τώρα είμαι σε πρόβες με την Μαγδαλένα Ζήρα για την «Ιφιγένει εν αυλίδι» που κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιουλίου 2017, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο κοντά στο Λήδρα Πάλας. Για 5 παραστάσεις. Ξεκινούμε επίσης γυρίσματα για μία σειρά εποχής στο ΡΙΚ σε σκηνοθεσία Κορίνας Αβρααμίδου, «Τα χάλκινα χρόνια». Πρώτη φορά κάνω εποχής και είμαι ενθουσιασμένη. 

- Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη επιτυχία σου μέχρι σήμερα;

Για μένα επιτυχία είναι μία παράσταση που αγάπησα πάρα πολύ και που μέσα από το ρόλο ανακάλυψα και δικές μου πτυχές. Η παράσταση ήταν η «Νίτσα» του του Γιώργου Τριλλίδη σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου. 

- Μία επιτυχία στη ζωή σου πέρα από τα της δουλειάς σου;

Ίσως ότι στα 18 μου που πήγα μόνη μου να σπουδάσω στην Ελλάδα! Μέσα στο κλάμα (γέλια). Δεν είναι καμιά σπουδαία επιτυχία αλλά είναι μία στιγμή που συνειδητοποιείς ότι στέκεσαι στα πόδια σου. 

- Σε ποια χώρα θα ήθελες να ζεις;

Η αλήθεια είναι ότι τώρα δεν θα ήθελα να φύγω από την Κύπρο. Κάνω αυτά που θέλω και νιώθω καλά. Αλλά θα μου άρεσε να ζήσω στο Λονδίνο ή στο Παρίσι που είναι η αγαπημένη μου πόλη. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα άντεχα περισσότερο από ένα χρόνο!

- Τι θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Δεν θα άλλαζα, θα πρόσθετα. Θα ήθελα να έχω ένα φίλτρο! Να φιλτράρω τον αυθορμητισμό μου γιατί δεν αντέχουν όλοι τον αυθορμητισμό! Και ένα φίλτρο φυσικά για αυτά που συναντώ, που έρχονται και που νιώθω. Ένα φίλτρο γενικά, για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα (γέλια).

- Μετανιώνεις για πράγματα στη ζωή σου, προφανώς…

Μετανιώνω όχι για αυτά που έγιναν, αλλά για τον τρόπο που τα χειρίστηκα. Δεν θα ήμουν αυτή που είμαι αν δεν έκανα τα συγκεκριμένα λάθη. Αλλά μετανιώνω -σε κάποιες περιπτώσεις- για τον τρόπο που τα χειρίστηκα. 

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Το όνειρο μου είναι, μετά από 10 χρόνια, να μην μετανιώσω για πράγματα που δεν έκανα. Και να κάνω οικογένεια. 

- Ποια προσωπικότητα θα ήθελες να γνωρίσεις;

Σίγουρα θα ήθελα να γνωρίσων την Μέριλ Στριπ. Θα ήθελα να δω την διαδικασία που ακολουθεί αυτή η γυναίκα, πως προσεγγίζει τους ρόλους, τι κάνει. 

- Τι μουσική ακούς;

Τα πάντα. Είναι όπως ο χαρακτήρας μου. Μπορεί τώρα να είμαι μες την τρελή χαρά και μετά να κλαίω! 

- Τι είναι για σένα ευτυχία;

Το να ξυπνάς το πρωί και να είσαι εκεί που θέλεις να είσαι. Αυτό θέλω να κάνω, αυτούς του ανθρώπους θέλω γύρω μου. 

- Τι είναι για σένα δυστυχία;

Νομίζω ακριβώς το αντίθετο. Να είσαι χαμένος. Να είσαι σε αδιέξοδο. 

- Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;

Είμαι σε φάση ανεφοδιασμού! 

- Είσαι σε καλό δρόμο; (γέλια)

Ναι! (γέλια) ♦