Σε 10": Ποια ευρωπαϊκή πόλη έχει όνομα με 58 γράμματα;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Αν τυχόν σας βγάλει ο δρόμος σας στην Βόρεια Ουαλία, εκεί θα συναντήσετε την πόλη η οποία έχει το μεγαλύτερο όνομα στην Ευρώπη και το 2ο μεγαλύτερο του κόσμου. Και πως να μην είναι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελείται από 58 γράμματα.

Η πόλη αυτή λοιπόν ονομάζεται "Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch", που σε μετάφραση από τα Ουαλικά σημαίνει «Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Llanfair) σε ένα κοίλωμα (pwll) με λευκές φουντουκιές (gwyngyll) κοντά (goger) στην περιστρεφόμενη δίνη (ychwyrndrobwll) της εκκλησίας του Αγίου Τυσίλιο (llantysilio) με την κόκκινη σπηλιά (gogo goch)". Το μακροσκελές αυτό όνομα δόθηκε στην πόλη το 19ο αιώνα σε μια προσπάθεια να εξελιχθεί σε εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Ως τότε ήταν γνωστό ως Llanfair Pwllgwyngyll ή απλά Llanfair PG. Στον επίσημο ιστοχώρο της πόλης,αναφέρεται ένας τσαγκάρης από την περιοχή της Menai Bridge ως αυτός που πρότεινε το μακροσκελές αυτό όνομα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

► Από πού πήρε το όνομά της η Λάρνακα;

 Πού βρίσκεται η πόλη Νέα Μαδρίτη και γιατί είναι γνωστή;