Σε 10": Γιατί ονομάστηκε έτσι το Λας Βέγκας και τι σημαίνει;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Η πόλη του Λας Βέγκας (City of Las Vegas), είναι η διασημότερη πόλη της πολιτείας της Νεβάδα των ΗΠΑ και φυσικά η "Μέκκα" του τζόγου. Το 1829, ο Μεξικανός έμπορος και εξερευνητής Antonio Armijo τέθηκε επικεφαλής ενός καραβανιού 60 ατόμων, για να τους οδηγήσει από το Νέο Μεξικό στην Καλιφόρνια, μέσω ενός εμπορικού δρόμου ο οποίος ήταν γνωστός την εποχή εκείνη ως "Old Spanish trail" (παλιό ισπανικό μονοπάτι). Ο δρόμος αυτός διέσχιζε την έρημο της Νεβάδα, στη μέση της οποίας υπήρχε μια καταπράσινη κοιλάδα με πηγές και αποτελούσε όαση για τους ταξιδιώτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι το Καλιφόρνιο και γιατί ονομάστηκε έτσι;


Ο Armijo ονόμασε την κοιλάδα "Las Vegas" που στα ισπανικά σημαίνει "τα λειβάδια". Οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στα "λειβάδια" το 1905 και ήταν το προσωπικό της εταιρίας σιδηροδρόμων Union Pacific Railroad, η οποία έχτισε τις εγκαταστάσεις της εκεί που είναι σήμερα το κέντρο της πόλης. Το 1911 ιδρύθηκε η πόλη και επίσημα ως Las Vegas. Η χρονιά που άλλαξε την ιστορία της πόλης είναι το 1931. Τότε, η πολιτεία της Νεβάδα, επέτρεψε με νόμο τη λειτουργία καζίνο με σκοπό να περιορίσει τον παράνομο τζόγο που ανθούσε στην περιοχή. Επίσης, την ίδια χρονιά, θεσπίστηκε και ο νόμος ο οποίος ισχύει μόνο εκεί και επιτρέπει την έκδοση διαζυγίου μετά από έξι μόλις εβδομάδες έγγαμου βίου.