Σε 10": Ποια σχέση έχει η "Fanta" με τους Γερμανούς στρατιώτες;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


H "Fanta" είναι ένα από τα πιό δημοφιλή αναψυκτικά παγκοσμίως με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Αφορμή για να ανακαλυφθεί το αναψυκτικό αυτό στάθηκε το εμπάργκο που είχαν θέσει οι Σύμμαχοι στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το αγαπημένο αναψυκτικό του στρατού των Ναζί ήταν η Coca Cola και λόγω του εμπάρκο είχε διακοπεί η εισαγωγή της στη χώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απεικονίζει η κόκκινη τελεία στο λογότυπο της 7up;


Ο διευθυντής της Coca Cola στη Γερμανία Max Keith, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αναψυκτικό με συστατικά που υπήρχαν στη χώρα του. Όταν ο Keith έψαχνε πως θα ονομάσει το αναψυκτικό, ζήτησε από τους υπαλλήλους να "χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους". Το όνομα του αναψυκτικού οφείλεται στον Joe Knipp ο οποίος ήταν πωλητής της εταιρίας. Η φαντασία στα γερμανικά είναι "fantasie" και ο Knipp απλώς τη μετέτρεψε σε "fanta". Μετά το τέλος του πολέμου η μητρική εταιρία της Coca Cola, πήρε στην κατοχή της ξανά το παράρτημα της Γερμανίας και μαζί τη συνταγή της fanta. Στην Αμερική το αναψυκτικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955.