Σε 10": Πού αλλού, εκτός από την Ελλάδα, υπάρχει "Νέα Σμύρνη";

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Η Νέα Σμύρνη της Φλόριντα (αγγλ.:New Smyrna Beach, Florida) είναι παραθαλάσσια πόλη των ΗΠΑ που βρίσκεται στην κομητεία Volusia στην πολιτεία της Φλόριντα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 έχει 22.464 κατοίκους.

Η Νέα Σμύρνη ιδρύθηκε το 1768 από τον Σκωτσέζο φυσικό Άντριου Τέρνμπουλ, ο οποίος της έδωσε αυτό το όνομα προς τιμήν της Ελληνίδας γυναίκας του, που καταγόταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Είναι η παλιότερη πόλη της κομητείας Volusia και μια από τις παλιότερες της πολιτείας της Φλόριντα. Μερικοί ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα είναι η δεύτερη αρχαιότερη πόλη των ΗΠΑ, αλλά αυτό αμφισβητείται. Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι Ισπανοί πρωτοπόροι επισκέφθηκαν την περιοχή στα 1560 και υπάρχουν κατάλοιπα στην πόλη που ανάγονται σε εκείνη την περίοδο. Η ακτή της Νέας Σμύρνης θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των επιθέσεων καρχαριών. Αν και κάποτε εθεωρείτο η πιο ασφαλής παραλία λουομένων του κόσμου, σύμφωνα με το Discovery Channel στην περιοχή σημειώνονται πλέον οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετρ.μίλι παγκοσμίως.