Σε 10": Τι είναι η σμύρνα, το δώρο των Μάγων στον Χριστό;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Χρυσό, λιβάνι και... σμύρνα πήγαν ως δώρα οι 3 Μάγοι στον Χριστό στη φάτνη. Η αλήθεια είναι ότι παραμένει σχεδόν ως παιδικό... τραύμα! Τι είναι επιτέλους αυτή η σμύρνα; Θα μας εξηγήσει ποτέ κάποιος; Για όσους δεν έμαθαν ποτέ, ήρθε αυτή η... μαγική στιγμή να μάθουν! Η σμύρνα δεν είναι τίποτα άλλο από αρωματικό ρετσίνι δέντρου! Στην εποχή του Χριστού ήταν ακριβό εμπόρευμα γι' αυτό και έκανε παρέα στον χρυσό που διατηρεί και αυξάνει την αξία του μέχρι και σήμερα.  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί στολίζουμε δέντρο τα Χριστούγεννα;


Στην ελληνική μυθολογία η Σμύρνα ήταν κόρη του Θείαντα, βασιλιά των Ασσυρίων, ή του Κινύρα της Κύπρου. Η Σμύρνα φιλονίκησε για κάποια άγνωστη αφορμή με την Αστάρτη, τη θεά της ομορφιάς (αντίστοιχη της Αφροδίτης). Η Αστάρτη, για να την εκδικηθεί, της προκάλεσε ένα ακατανίκητο ερωτικό πάθος για τον πατέρα της, τον Θείαντα. Μια μέρα η Σμύρνα μεταμφιέστηκε σε σκλάβα του παλατιού και παρέσυρε τον Θείαντα, οπότε από το σπέρμα του πατέρα της έμεινε έγκυος και γέννησε τον Άδωνι. Ο Θείας έμαθε την αλήθεια και τότε θέλησε να σφάξει την κόρη του. Αλλά η Σμύρνα ζήτησε την επέμβαση των θεών, οι οποίοι τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο που ευωδιάζει, τη σμύρνα.