Σε 10": Από πού προήλθε ο όρος "μποϊκοτάζ";

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Ο όρος µποϊκοτάζ είναι ένας διεθνής όρος που συνήθως αποδίδεται ως εμπορική απομόνωση, άρνηση εμπορικής σχέσης και αντίστοιχων οικονομικών επαφών. Ο όρος αυτός προήλθε από το όνομα του Τσαρλς Μπόικοτ (Charles Boycott). Ο Τσαρλς Μπόικοτ (Charles Boycott Cunningham 12 Μαρτίου 1832 - 19 Ιουνίου 1897) ήταν Άγγλος κτηματομεσίτης. Το 1880, ως μέρος της εκστρατείας για τα τρία "F" (fair rent, fixity of tenure and free sale = λογικό ενοίκιο, σταθερότητα της διάρκειας της θητείας και ελεύθερη πώληση) για την προστασία των ενοικιαστών από την εκμετάλλευση, η Irish Land League (Ιρλανδική πολιτική οργάνωση για την προστασία των κτηματιών) υπό τον Μάικλ Ντάβιτ απέσυρε την τοπική εργασία που ήταν αναγκαία για να σώσει τη συγκομιδή στο κτήμα του Λόρδου Erne.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

► Ποιος είναι πραγματικά ο "Από μηχανής Θεός";

► Πού οριοθετείται αυτό που λένε οι Τούρκοι για την Κύπρο "ταξίμ";

► Ποιος είναι ο αιματοβαμμένος «Νόμος του Λιντς»;


Όταν ο Μπόικοτ προσπάθησε να υπονομεύσει την εκστρατεία, η οργάνωση ξεκίνησε εκστρατεία απομόνωσης εναντίον του στην τοπική κοινότητα. Οι γείτονες δεν του μιλούσαν. Τα καταστήματα δεν τον εξυπηρετούσαν. Οι τοπικοί εργάτες αρνήθηκαν να φροντίσουν το σπίτι του και ο ταχυδρόμος να παραδώσει την αλληλογραφία του.