Σε 10": Πόσες γυναίκες σκότωσε ο "Τζακ ο Αντεροβγάλτης" ;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Τζακ ο Αντεροβγάλτης (Jack the Ripper) είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο ο οποίος δρούσε στην περιοχή Ουάιτσάπελ του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκινώντας από το 1888. Όσον αφορά τα θύματα του, είναι γενικά αποδεκτό ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες.

Οι πέντε γυναίκες που επίσημα θεωρούνται θύματα του Αντεροβγάλτη είναι οι: Μαίρη Αν Πόλυ Νίκολς 42 ετών, Άνι Τσάπμαν 47 ετών, Ελίζαμπεθ Στράιντ 45 ετών, Κάθριν Ήντοους 43 ετών, Μαίρη Τζέιν Κέλλυ 42 ετών. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Μαίρη Τζέιν Κέλλυ) την νύχτα ή τα ξημερώματα.

Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες. Το όνομα «Τζακ ο Αντεροβγάλτης», άρχισε να χρησιμοποιείται, όταν κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.