Σε 10": Ποιο είναι το ψηλότερο κτήριο της Ελλάδας;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα.


Την εποχή που χτίστηκε ήταν ένα από τα υψηλότερα κτίρια της Ευρώπης και σε αυτόν αντικατοπτριζόταν η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας της δεκαετίας του 60. Ο λόγος για τον «Πύργο των Αθηνών», ο οποίος είναι το υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας μέχρι και σήμερα. Η κατασκευή του διήρκεσε από το 1968 μέχρι το 1971 και έγινε από την Αλβέρτης - Δημόπουλος Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες οικοδομικές εταιρίες της εποχής.

Έχει ύψος 103 μέτρα. και 28 ορόφους και οι αρχιτέκτονες που τον σχεδίασαν ήταν ο Ιωάννης Βικέλας και ο Ιωάννης Κυμπρίτης. Βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, στην αρχή της Λεωφόρου Μεσογείων, και είναι κυρίως κτίριο για τη στέγαση γραφείων και καταστημάτων. Ο Πύργος των Αθηνών κατασκευάστηκε σε μια περίοδο κατά την οποία άρθηκε ο νόμος για το περιορισμό του ύψους των κτιρίων στην Ελλάδα. Μέχρι το 1968, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ήταν τα 35 μέτρα και από το 1985 μέχρι σήμερα το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι τα 27 μέτρα.


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

► Ένα ταξίδι στους δρόμους και τους... τοίχους της Αθήνας (photos)

► Πόσες πόλεις υπάρχουν στον κόσμο με το όνομα "Αθήνα";

► Γιατί ονομάστηκε έτσι η "πλατεία Ομονοίας";