Σε 10": Ποιος ήταν ο Johnnie Walker;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

* Η στήλη σε "10 δευτερόλεπτα" μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε κάτι στα γρήγορα ή να μας δώσει μία αφορμή να το ψάξουμε καλύτερα. 


Το Johnnie Walker, είναι η πιο διάσημη μάρκα σκωτσέζικου ουίσκι στον κόσμο, με πωλήσεις 130 εκατομμυρίων φιαλών ετησίως. Ο John «Johnnie» Walker, γεννήθηκε το 1805 στο Κιλμάρνοκ της Σκωτίας και με τη μικρή κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του αγόρασε ένα μανάβικο. Εκτός από φρούτα και λαχανικά, το μαγαζί του πωλούσε κρασί και αλκοολούχα ποτά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι το Cutty Sark
που έδωσε το όνομά του στο ουίσκι;


Ο Walker, κατασκεύαζε κατά καιρούς και το δικό του ουίσκι το οποίο ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία ως «Walker's Kilmarnock Whisky». Μετά το θάνατό του το 1857, ο γιος του Alexander Walker, ο οποίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με την παρασκευή και πώληση ουίσκι. Προς τιμήν του πατέρα του, ονόμασε τη μάρκα Johnnie Walker. Το πιο ενδιαφέρον είναι, πως ο Johnnie Walker, ήταν φανατικός υποστηρικτής του κινήματος «teetotalism». Το κίνημα αυτό, προέτρεπε τους ανθρώπους προς την ολοκληρωτική αποχή από το αλκοόλ.

facebook m10

 

BΡΕΙΤΕ ΤΟ Mentality10 και στο Facebook! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και συνδεθείτε μαζί μας για να βλέπετε τα θέματά μας καθημερινά!