Τι συμβαίνει στην Σουηδία σ' αυτή τη φωτογραφία;

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1967 τραβήχτηκε αυτή τη φωτογραφία και η ιστορία της είνα πολύ ενδιαφέρουσα...


Η φωτογραφία δηλώνει ένα... μπάχαλο! Και σίγουρα η λέξη "μπάχαλο" μπορεί να περιγράψει κάπως αυτό που συνέβη στην Σουηδία στις 3 Σεπτεμβρίου του 1967.

Η ημέρα αυτή είναι ιστορική για τη Σουηδία αφού η κυβέρνησή της αποφάσισε να αλλάξει την πλευρά οδήγησης στην χώρα! Από την αριστερή πλευρά στην δεξιά. Μέχρι τότε η Σουηδία ακολουθούσε το βρετανικό σύστημα (αυτό που υπάρχει στην Κύπρο) και θέλησε για διάφορους λόγους να το αλλάξει.

Εκείνη την ημέρα οι οδηγοί πέρασαν ένα πολύ δύσκολο πρωινό, αφού όσοι είχαν ενημερωθεί προσπάθησαν να οδηγήσουν με τα νέα δεδομένα, κάποιοι έκαναν ακριβώς το αντίθετο και φυσικά το αποτέλεσμα καταγράφηκε στη φωτογραφία που βλέπετε!

enhanced buzz 16785 1377625855 0

Καταγράφηκαν 125 ατυχήματα και όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ήταν λιγότερα από μία κανονική προηγούμενη ημέρα. Και αυτό γιατί παρά το χάος, οι οδηγοί ήταν πολυ πιο προσεκτικοί. Όμως τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα αυξήθηκαν τα επόμενα δύο χρόνια αφού τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν κατασκευασμένα για οδηγήση στα αριστερά (είχαν το τιμόνι δεξιά). Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε το 1969.

o SWEDEN2 900