ΦΩΤΟ STORY: Γιατί αυτή η φωτογραφία είναι σπάνια;

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Διαβάστε στο Mentality10 τον λόγο που αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη φωτό, όσο κι αν πιστεύετε το αντίθετο.


Και όμως η φωτογραφία αυτή είναι μία σπάνια φωτογραφία. Και όχι προφανώς γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετυχαίνει άλλο ένα από τα δεκάδες γκολ που πέτυχε (και) στη φετινή σεζόν.

Στις 2 Μαΐου 2015 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Σεβίλλη για την 35η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Για την ιστορία, κέρδισε τον αγώνα με 2-3.
Η φωτογραφία αυτή είναι σπάνια γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να αλλάξει έναν από τους βασικούς κανόνες που έχει ως ομάδα για να αγωνιστεί στο παιχνίδι αυτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα χρώμα. Το λευκό. Και καμία άλλη δέσμευση ως προς τα χρώματα της 2ης και της 3ης στολής που έχει κάθε χρόνο. Γι' αυτό και η 2η και 3η εμφάνιση μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε χρώμα. Στη σεζόν 2014-15, για παράδειγμα, τα χρώματα της στολής της ήταν άσπρο, μαύρο και φούξια.

rmkits

Υπάρχει όμως ένας περιορισμός. Η στολή πρέπει να είναι μονόχρωμη. Άσπρη φανέλα, άσπρο παντελονάκι, άσπρες κάλτσες. Φούξια φανέλα, φούξια παντελονάκι και φούξια κάλτσες κ.ο.κ. H κύρια φωτογραφία, λοιπόν, είναι σπάνια γιατί οι κάλτσες έχουν διαφορετικό χρώμα.
Η Ρεάλ αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τη στολή της για να μπορεί να ξεχωρίζει από την Σεβίλλη που αγωνίστηκε με κόκκινο-άσπρο παντελονάκι και φανέλα, ενώ οι κάλτσες ήταν μαύρες. Έτσι η Ρεάλ δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ούτε τη λευκή της εμφάνιση, ούτε τη φούξια, ούτε τη μαύρη χωρίς αλλαγή στις κάλτσες.

CristianoSevilla.jpg.pagespeed.ce.kM2OzKqdyJ

Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια αφού συνήθως η μία από τις τρεις στολές προσφέρεται για να ξεχωρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης από την αντίπαλη ομάδα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάτι στην δική της εμφάνιση. Αυτή τη φορά δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και έτσι η φωτογραφία εντάσσεται σ' αυτές που ονομάζουμε «σπάνιες».