ΦΩΤΟ STORY: Η γυναίκα με τα 4 πόδια!

Θάνος Κοφινάς

Γράφει:
Θάνος Κοφινάς

Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει 4 πόδια; Και όμως μπορεί! Διαβάστε γιατί.


Το όνομά της ήταν Myrtle Corbin και καταγόταν από το Τενεσί των ΗΠΑ. Γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή δυσμορφίας του σώματος της με αποτέλεσμα να έχει 4 πόδια… και όχι μόνο! Έκανε καριέρα σε παραστάσεις όπου εμφανίζονταν οι λεγόμενοι «άνθρωποι τέρατα» από τα 13 της χρόνια.

Η Corbin γεννήθηκε το 1868 πάσχοντας από μια σπάνια εκ γενετής σωματική ανωμαλία που στην ιατρική τα άτομα που την φέρουν ονομάζονται «δίπυγοι» ( dipygus) από το «δις» (δύο) και το «πυγή» (οπίσθια στα αρχαία ελληνικά). Η ανωμαλία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να χωρίζεται στα δύο από τη μέση και κάτω. Η γυναίκα αυτή, είχε 2 λεκάνες και 2 ζευγάρια πόδια. Αυτά που βρίσκονταν στην εξωτερική πλευρά του κορμού αναπτύχθηκαν κανονικά, όμως στο κάθε ένα από αυτά υπήρχε και ένα ατροφικό δίδυμο του.

1aaMyrtle Corbin by JR Applegate c1880

Εκτός όμως από τη διπλή λεκάνη και άκρα, η Myrtle Corbin είχε και εσωτερικά όργανα διπλά. Αυτό διαπιστώθηκε όταν έμεινε έγκυος για πρώτη φορά, όταν ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε πως η γυναίκα είχε 2 μήτρες και το έμβρυο μεγάλωνε στην αριστερή από αυτές. Αυτό δεν την εμπόδισε να φέρει στον κόσμο 4 υγιέστατα παιδιά. Πέθανε το 1928, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 60 της χρόνια.