Αtlantic Ocean Road: O δρόμος roller coaster!

Θάνος Κοφινάς

Γράφει:
Θάνος Κοφινάς

Tαξίδι με αυτοκίνητο πάνω από τη θάλασσα στον Αtlantic Ocean Road


Έχει ψηφιστεί ως ένας από του πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Το να ταξιδεύεις σε αυτόν είναι όπως και να το κάνουμε εμπειρία μοναδική. Το όνομά του είναι Atlantic Ocean Road. Είναι ο δρόμος που μοιάζει το να τον διασχίζεις, είναι σαν να βρίσκεσαι σε τρενάκι του λούνα πάρκ.

Ο δρόμος του Ατλαντικού(Atlantic Ocean Road) βρίσκεται στη Βόρεια Νορβηγία. Έχει μήκος 8,3 χλμ και ενώνει τις πόλεις Μόλντε(Molde)και Κρίστιανσουντ(Kristiansund). Ονομάστηκε έτσι από από τους ντόπιους καθώς διασχίζει το αρχιπέλαγος της νορβηγικής θάλασσας. Αποτελείται από 12 γέφυρες, οι οποίες στηρίζονται σε αντίστοιχες νησίδες. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του δρόμου, σε συνδυασμό με το υπέροχο τοπίο κάνουν τη διαδρομή μοναδική. Μια εμπειρία ξεχωριστή. Πόσες φορές θα σου δοθεί η ευκαιρία να οδηγείς και παράλληλα να βλέπεις φώκιες και φάλαινες; Χαρακτηριστικότερο σημείο της διαδρομής είναι μια από τις γέφυρες, τις οποίας η κλίση παραπέμπει σε τρενάκι του λούνα πάρκ.

000rollercoaster

Ο δρόμος του ωκεανού εκτός από ιδιαίτερος, είναι και αρκετά επικίνδυνος τον χειμώνα και κυρίως τις ημέρες με μεγάλη θαλασσοταραχή. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς μιλάμε για ένα δρόμο ο οποίος βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Πάντως αυτό δεν εμποδίζει αρκετούς να κάνουν την διαδρομή, μόνο και μόνο για την εμπειρία, καθώς θεωρείται μια από τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου.

7023762343 95a02f6992 z

d64p5627t4Atlantic Road