Οι 5 γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο στον κόσμο

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Διαβάστε πόσα εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν την κάθε μία και πόσες γλώσσες υπάρχουν στον κόσμο.


Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει περίπου 7000 γλώσσες για να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Όλη αυτή η πολυπλοκότητα της γλώσσας τόσο ως προς την ιδιαίτερη δομή της όσο και ως προς τις κοινωνικές σχέσεις που την καθορίζουν και τη διαπερνούν εξετάζεται κυρίως από τη γλωσσολογία με τους διάφορους κλάδους της αλλά αποτελεί και αντικείμενο γενικά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Πάμε να δούμε τις 5 γλώσσες που αποτελούν τη μητρική των περισσότερων ανθρώπων.

o KID LEARNING LANGUAGE facebook

5. Τα αραβικά

Αραβικά μιλά το 4% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Κυρίως στη Β. Αφρική, τη Μέση και Ανατολική Αφρική. Κοντά στα 300 εκ. άνθρωποι μιλούν αραβικά.

4. Ινδικά

Η γλώσσα περίπου 410 εκατ. ανθρώπων. Αυτοί αποτελούν το 4,5%του παγκόσμιου πληθυσμού. Τη συναντούμε εκτός από την Ινδία, στο Νεπάλ και στα νησιά Φίτζι.

3. Αγγλικά

Αγγλικά μιλάει το 5,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι η μητρική γλώσσα 360 εκ. ανθρώπων και μπορούμε να τη συναντήσουμε σε πολλά σημεία του πλανήτη κυρίως λόγω της Βρετανικής Αποικιοκρατικής πολιτικής. Χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότιο Αφρική και τις Φιλιππίνες.

2. Ισπανικά

Ο παγκόσμιος πληθυσμός που μιλά ισπανικά αγγίζει το 6%. Σχεδόν 410 εκατ. άνθρωποι έχουν τα ισπανικά για μητρική τους γλώσσα. Τα συναντάμε στην Ισπανία, τη Λατινική Αμερική και σε ένα σημαντικό μέρος των ΗΠΑ.

1. Μανδαρίνικα

Αν το πούμε πιο απλά, θα πούμε κινέζικα! H γλώσσα που μιλιέται περισσότερο στον πλανήτη. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι την έχουν ως μητρική γλώσσα ή το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τη συναντούμε στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.