Η σημαία είχε τη δική της ιστορία: Αργεντινή!

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Μαθαίνουμε τον λόγο που κρύβεται πίσω από κάθε χρώμα και κάθε σύμβολο στις εθνικές σημαίες.


Η σημαία της Αργεντινής αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες ίδιων διαστάσεων: πάνω και κάτω γαλανές και στη μέση μια λευκή. Στο κέντρο της σημαίας υπάρχει ως σύμβολο ένας ήλιος με 32 ακτίνες.

Το σύμβολο αυτό επινόησε ο Μανουέλ Bελγράνο ο οποίος θεωρείται και ο επίσημος σχεδιαστής της σημαίας. Επίσης το σύμβολο αυτό υπήρξε και σε προηγούμενες εκδόσεις της σημαίας της Αργεντινής. Σε παλιότερες εποχές οι Αργεντινοί χρησιμοποιούσαν την σημαία με το σύμβολο του ηλίου μόνο σε καιρούς πολέμου. Πρόκειται για τον χρυσοκίτρινο ήλιο ή «Ήλιο του Μαΐου».Ο ανατέλλων ήλιος συμβολίζει το ανερχόμενο κράτος.

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα της σημαίας, η γενική πεποίθηση είναι ότι προέρχονται από τον ουρανό, τα σύννεφα και την ανατολή του ήλιου με το σύμβολό του στο κέντρο, όμως οι ιστορικοί πιστεύουν πως τα χρώματα έχουν να κάνουν με την πίστη προς τον Οίκο των Βουρβόνων μια γαλλική δυναστεία που Βασίλεψε από το 1589 ως τη Γαλλική Επανάσταση και από την πτώση του Ναπολέοντα ως το τέλος της μοναρχίας το 1848 και φέρει τα ίδια χρώματα.