Στο Νεπάλ ανήκει η πιο παράξενη σημαία του κόσμου!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Το Νεπάλ έχει μία πολύ ξεχωριστή σημαία. Διαβάστε την ιστορία της.


Η πρώτη φορά που άκουσα τη χώρα του Νεπάλ ήταν... βλέποντας τον «Ιντιάνα Τζόουνς» να πίνει σ' ένα από τα μπαρ του! Στα χιόνια, στη μέση του πουθενά. Μετά ακολούθησε η καθιερωμένη μάχη με τους Ναζί που ήθελαν να κλέψουν έναν αρχαιολογικό θησαυρό.vorisk Μετά έμαθα ότι κάπου εκεί γύρω βρίσκεται το Έβερεστ, η ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Και μπορείτε πατώντας εδώ να διαβάσετε κάτι σχετικό με το Έβερεστ.

Αργότερα έμαθα ότι η σημαία του είναι πολύ περίεργη! Για την ακρίβεια είναι η πιο περίεργη σημαία του κόσμου! Μαζί με άλλες δύο που επίσης ξεχωρίζουν και μπορείτε εδώ να διαβάσετε γι' αυτές.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την σημαία του Νεπάλ!

150425145655 nepal flag exlarge 169

H εθνική σημαία του Νεπάλ καθιερώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1962 και είναι η μόνη μη ορθογώνια κρατική σημαία στον κόσμο. Οι μπλε άκρες υποδηλώνουν την ειρήνη και την αρμονία , οι οποίες αφθονούν στη χώρα από την εποχή του Βούδα, του οποίου γενέτειρα είναι το Νεπάλ. Το κόκκινο χρώμα αποτελεί ενιαίο σύμβολο του γενναίου πνεύματος του λαού της χώρας, ενώ τα ενωμένα τρίγωνα υποδηλώνουν αμφότερα δια των συμβόλων τους την επικρατούσα και σήμερα κύρια θρησκεία της χώρας, που είναι ο Ινδουισμός.

Η απεικόνιση των ουράνιων σωμάτων δείχνει τη σταθερότητα, την ελπίδα ότι το Νεπάλ θα συνεχίσει να υπάρχει αέναα όσο ο ήλιος και η σελήνη. Η τελευταία συμβολίζει επίσης την ηρεμία στη χώρα, ενώ ο ήλιος την επίλυση των προβλημάτων. Η χώρα έχει (προσωρινό) Σύνταγμα από τις 15 Ιανουαρίου του 2007.