Η σημαία είχε τη δική της ιστορία: Βραζιλία!

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Μαθαίνουμε τον λόγο που κρύβεται πίσω από κάθε χρώμα και κάθε σύμβολο στις εθνικές σημαίες.


Η σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο φόντο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένας κίτρινος ρόμβος. Αυτά διατηρήθηκαν από την προηγούμενη αυτοκρατορική σημαία. Το πράσινό για τον Αυτοκράτορα Dom Pedro τον Α' και το κίτρινο για την Αυτοκράτειρα Maria Leopoldina. Μέσα στο ρόμβο βρίσκεται ένας μπλε κύκλος, με άσπρα αστέρια πέντε διαφορετικών μεγεθών και με μια άσπρη κυρτή λωρίδα να περιβάλλει τον κύκλο.

Το ρητό «Ordem e Progresso» («Τάξη και Πρόοδος») αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα στο ίδιο πράσινο χρώμα σε σκιά, όπως του φόντου, μέσα στη λωρίδα. Αυτή η σημαία καλείται ενίοτε Auriverde, που σημαίνει «χρυσοπράσινη».

Η σύγχρονη σημαία υιοθετήθηκε αρχικά στις 19 Νοεμβρίου του 1889 και η ιδέα ήταν του Raimundo Teixeira Mendes, με τη συνεργασία των Miguel Lemos και Manuel Pereira Reis. Το σχέδιο έκανε ο Décio Vilares.

Η σημερινή σημαία ακολουθεί το ίδιο σχέδιο με μερικές μεταβολές. Η 27άστερη έκδοση της σημαίας καθιερώθηκε στις 12 Μάη του 1992, με το νόμο της 11 Μάη του 1992.Ο μπλε κύκλος αναπαριστάνει την ουράνια σφαίρα.

Αστερισμοί και αστέρες που υπάρχουν στη σημαία

1) Προκύων (Μικρός Κύων)
2) Μέγας Κύων, με το μεγαλύτερο αστέρι να απεικονίζει το Σείριο.
3) Κάνωπος
4) Στάχυς
5) Ύδρα
6) Νότιος Σταυρός
7) Σίγμα Οκτάντος
8) Νότιον Τρίγωνον
9) Σκορπιός, με το μεγαλύτερο αστέρι του να απεικονίζει τον Αντάρη.

Brazil flag stars.svg