Σε ποιο κράτος ανήκει αυτή η περίεργη σημαία;

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Είναι περίεργη, η ίδια η χώρα έχει ένα περίεργο όνομα, αλλά στο M10 θα μάθουμε εύκολα και γρήγορα.


Το Βασίλειο της Σουαζιλάνδης είναι ένα μικρό κράτος της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Έχει έκταση 17.363 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.286.000 κατοίκους, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015. Πρωτεύουσά της είναι η Μπαμπάνε.

swaz LMAP md

Η χώρα πήρε το όνομά της από τους Ζουάζι, μια φυλή Μπαντού. Η Σουαζιλάνδη είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη. Έχει πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής, 50,54 χρόνια (εκτ. 2014). Ειδικότερα, οι άνδρες ζουν 51,04 χρόνια και οι γυναίκες 50,04 χρόνια. Το ποσοστό λοίμωξης από τον ιό του AIDS είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, βασιλιάς Μσουάτι Γ΄, κυβερνά ως απόλυτος μονάρχης. Κατακρίνεται από την παγκόσμια κοινή γνώμη λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια τόσο φτωχή χώρα.

slide1

Η σημαία της Σουαζιλάνδης

Η σημαία της Σουαζιλάνδης καθιερώθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1968. Το κόκκινο συμβολίζει τις μάχες του παρελθόντος, το γαλάζιο αποτελεί σύμβολο ειρήνης και σταθερότητας, ενώ το κίτρινο αφορά το φυσικό πλούτο της χώρας. Το κύριο στοιχείο της σημαίας είναι ένας θυρεός και δύο πολεμικά δόρατα, που συμβολίζουν την προστασία από τους εχθρούς του κράτους. Το χρώμα του υποδηλώνει ότι οι λευκοί και οι μαύροι συνυπάρχουν ειρηνικά στη Σουαζιλάνδη.