Άραγε, έχει αφήσει τίποτα όρθιο ο Ομπάμα για να το ρίξει ο Τραμπ;

FAI

Γράφει:
FAI

O FAI γράφει για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και διερωτάται…


Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ο εν δυνάμει χειρότερος και πιο επικίνδυνος πρόεδρος των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση του πλανήτη, αν δεν υπήρχε ο Ομπάμα! Εντάξει, επικοινωνιακό τυπάκι ο Ομπάμα, έπαιζε και μπάσκετ, είχε χιούμορ, έδειχνε καλό παιδί, ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτό ήταν ενθαρρυντικό και παρήγορο για όλους μας.

Στην πολιτική όμως μετράει η πράξη. Και η πράξη λέει ότι ο Ομπάμα ήταν ένας από τους χειρότερους προέδρους των τελευταίων πολλών ετών.

20356297 financial crisis2

Επί δικών του ημερών βιώσαμε και βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Η κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, δεν αντιμετωπίστηκε, μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι πολύ καλά.


→ Επί δικών του ημερών, η «Αραβική Άνοιξη» χρηματοδοτήθηκε και κατέληξε σε «Αραβικός Χειμώνας». Χιλιάδες νεκροί, αστάθεια, τρομοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Οι τελευταίες στιγμές
του Μοαμάρ Καντάφι (σκληρές εικόνες)


→ Επί δικών του ημερών ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία. Επί δικών του ημερών, ακόμα εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες, σκοτώνονται, ακρωτηριάζονται, εκτελούνται. Ο εμφύλιος στη Συρία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ (και όχι μόνο φυσικά).

 88766074 88766073


→ Επί ημερών Ομπάμα δημιουργήθηκε το ISIS. Με την εμπλοκή των ΗΠΑ. Επί ημερών Ομπάμα είδαμε ανθρώπους να εκτελούνται δημόσια, μπροστά στις κάμερες. Είδαμε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

25BC0D8D00000578 2963229 image m 20 1424552055857


→ Επί δικών του ημερών η Ουκρανία βρίσκεται στη δίνη ενός εμφυλίου και μοιρασμένη πλέον στα… τρία! Η Κριμαία ανήκει πλέον στη Ρωσία, η Ανατολική Ουκρανία είναι ένα διαφορετικό κομμάτι από την υπόλοιπη.


→ Επί ημερών Ομπάμα ο πόλεμος συνεχίζεται στο Ιράκ, στην Υεμένη.


→ Επί ημερών Ομπάμα οι αστυνομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν αφροαμερικανούς στο δρόμο επειδή… μασούν τσίχλα ή μιλούν στο τηλέφωνο ή επειδή στον αστυνομικό δεν του αρέσει η φάτσα και το χρώμα του! Τόσο απλά.

1042712590


→ Επί δικών του ημερών ο όρος «Ψυχρός Πόλεμος» επιστρέφει σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και ΝΑΤΟ - Ρωσίας.


Η αλήθεια είναι ότι ο Ομπάμα έχει δυσκολέψει πολύ τον Τραμπ ως προς το να γίνει χειρότερος και πιο επικίνδυνος. Ας ελπίσουμε να μην τα καταφέρει!