Ναι, γιατί έχουμε μισήσει το copy paste…

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Αστειεύομενος έλεγα σ' ένα φίλο πριν κάποιο καιρό. "Αν θέλεις, μπορείς να σκοτώσεις όποιον γουστάρεις στο ίντερνετ. Γράψε σ' ένα μπλογκ ότι ο τάδε έχει πεθάνει και σε 10 λεπτά όλοι θα πιστεύουν ότι όντως πέθανε". Στον κόσμο του copy paste που ζούμε, συνέβη και αυτό. Το ίντερνετ σκότωσε άνθρωπο. Κι αν στην περίπτωση του μακαρίτη πλέον Αντώνη Βαρδή η διάψευση ήταν μία απλή υπόθεση μίας δήλωσης από τον γιο του, σε περιπτώσεις διαβολής και σπίλωσης και ηθικής μείωσης ανθρώπων, η διάψευση είναι σχεδόν αδύνατη. Ο Μίκαελ Σούμαχερ έχει "πεθάνει", έχει αναστηθεί, έχει περπατήσει τουλάχιστον 100 φορές. Η... "κλικολαγνεία" καθορίζει πλέον την αξία της είδησης αλλά πολύ περισσότερο, αλλάζει την είδηση.

Έχουμε κουραστεί αφάνταστα. Και πλέον οι αντοχές μας λιγοστεύουν ώρα με την ώρα. Το ίντερνετ καθημερινά βυθίζεται στην κινητή άμμο της παραπληροφόρησης, της συνειδητής παραπληροφόρησης. Και όπως και η τηλεόραση, από ένα μέσo με εκπληκτικές δυνατότητες, τείνει να μετατραπεί στον μεγαλύτερο βούρκο του πλανήτη. Χαζοκούτι ονομάσαμε την τηλεόραση. Το ίντερνετ έχει σίγουρα ακόμα πιο σκληρό και άγριο πρόσωπο. Εκτός και αν... Αν σταματήσουμε να κάνουμε copy paste "ειδήσεις" μίας οποιασδήποτε ιστοσελίδας αμφιβόλου αξίας και ποιότητας.

Στο mentality10.com δεν θα βρείτε ειδήσεις copy paste. Είμαστε μία μικρή ομάδα. Που θέλουμε να μιλήσουμε για πράγματα που γουστάρουμε, που θέλουμε γνώσεις, που θέλουμε απόψεις, ιδέες, μουσικές και... ανησυχίες.
Ο βασικότερος στόχος μας είναι το mentality10.com να γίνει μία πύλη συζήτησης. Όπως αυτή που κάνουμε με ένα καφέ στο χέρι. Όχι την συζήτηση της trollιας, της ανέξοδης εξυπνάδας του facebook και του twitter. Αν γουστάρετε κι εσείς, αν έχετε βαρεθεί το copy paste, τους αποκεφαλισμούς ανθρώπων για 1000 κλικ περισσότερα, ελάτε μαζί μας. Η ιστοσελίδα αυτή είναι και δική σας. Ανοιχτή σε ό,τι θέλετε να μοιραστείτε. Φωτογραφίες, μουσικές, ιδέες, απόψεις, άρθρα. Ελάτε να κάνουμε το ίντερνετ ένα τραπέζι μ' έναν καφέ και μπόλικη κουβέντα...

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ mentality10.com