10 πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στο 2017!

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Το Mentality10 σας προτείνει 10 απλά βήματα για ένα καλύτερο 2017. Φύλαξε το κείμενο και δες την πρόοδο σου μέσα στο νέο έτος που ξεκινά!


Το Mentality10 σας προτείνει 10 απλά βήματα για ένα καλύτερο 2017. Φύλαξε το κείμενο και δες την πρόοδο σου μέσα στο νέο έτος που ξεκινά!

1) Πήγαινε τουλάχιστον ένα ταξίδι

Το πού και το πότε είναι δική σου επιλογή. Και εξαρτάται φυσικά από τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις. Κοντά ή μακριά, σημασία έχει να δεις καινούργια πράγματα, να συναντήσεις άλλους ανθρώπους, να καταλάβεις καλύτερα τον κόσμο μας...

2) Πες τη συγγνώμη που σε κάποιον χρωστάς...

Όλοι χρωστάμε σε κάποιον μία συγγνώμη. Κάποιον έχουμε αδικήσει. Σε κάποιον μιλήσαμε άσχημα, κάποιον πληγώσαμε. Και αν είναι φυσιολογικό να πληγώνεις πού και πού, το πιο σημαντικό είναι να το αναγνωρίζεις και να το λες σ’ αυτόν που πλήγωσες. Και εκείνος θα νιώσει καλύτερα, αλλά και εσύ!

3) Πες «σ’ αγαπώ» σ’ εκείνον που δεν το έκανες το 2016

Και όπως χρωστάμε μία «συγγνώμη» σε κάποιον, στα σίγουρα έχουμε κάποιον που θέλουμε να του πούμε «σ’ αγαπώ», αλλά δεν το κάναμε το 2016 ή και το 2014... ή και το 2013 κ.ο.κ. Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως μας αγαπούν. Το 2017 δεν πρέπει να περάσει χωρίς να βγουν αυτές οι δύο μαγικές λέξεις από το στόμα σου!


4) Γίνε ανάδοχος ενός παιδιού με την ActionAid

Αμέτρητα παιδιά στον κόσμο χρειάζονται την βοήθειά μας. Παιδιά που μπορούν να ζήσουν με 22 ευρώ το μήνα. Τα δικά σου 22 ευρώ. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και πανέμορφη. Πατάς εδώ www.actionaid.gr από Ελλάδα ή Κύπρο και αμέσως δίνεις χαμόγελο σ’ ένα παιδί και στην κοινότητά του. Σε μέρη του κόσμου που τα δικά μας κεκτημένα δεν υπάρχουν ούτε στην φαντασία των ανθρώπων...

5) Πέρασε περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας

Γιαγιάδες, παππούδες, θείους, ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και κατηφορίζουν τη ζωή. Το έχουν ανάγκη. Δεν είναι εύκολο να νιώθεις μεγάλος, το ξέρουμε ακόμα και εμείς που είμαστε 30+! Λίγο περισσότερο χρόνο τον αξίζουν και τον χρειάζονται.

6) Βάλε ένα στόχο

Κάτι σημαντικό, όχι κάτι μικρό. Κάτι που δεν είναι εύκολο και που χρειάζεται χρόνο. Κάτι που όμως με πολλά μικρά βήματα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σ’ έναν χρόνο. Κάτι που θέλεις να αποκτήσεις, υλικό ή πνευματικό. Κάτι που κοστίζει ή όχι, δεν έχει σημασία. Φτάνει να είναι ένας -όχι πολύ εύκολος- στόχος.

7) Μάθε κάτι που δεν ήξερες

Εδώ μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Στο Mentality10.com μαθαίνουμε πολλά πράγματα κάθε μέρα! Ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook ή μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας κάθε μέρα, σου εξασφαλίζει... τόνους και... τόμους γνώσης! Αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ξεκίνα μία ξένη γλώσσα ή μαθήματα τέχνης, κατασκευών. Ξεκίνα μαθήματα αναρρίχησης ή μαθήματα ξιφασκίας! Ο,τι γουστάρεις!

8) Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα

Αυτό είναι φιλοσοφία ζωής και χρειάζεται δουλειά. Γράψτο σ’ ένα χαρτί και βάλτο κάπου να το βλέπεις κάθε μέρα. Μην αφήνεις τίποτα για αύριο όταν μπορείς να το κάνεις σήμερα. Το αύριο κανείς δεν το γνωρίζει. Ε, εννοείται δεν εννοούμε να πας να πληρώσεις τον λογαριασμό του ρεύματος!

9) Σβήσε άχρηστα πράγματα από το Facebook σου

Άχρηστες σελίδες, με ηλίθια θέματα και με δεκάδες ηλίθιους που τσακώνονται στα σχόλια. Τα σβήνεις... χθες. Το 2017 πρέπει να αποτοξινωθείς από τη ηλιθιότητα που σε πνίγει! Με τον χρόνο που θα κερδίσεις μπορείς να κάνεις τα υπόλοιπα 9 βήματα της ευτυχίας που σου προτείνουμε!

10) Σήκω από τον καναπέ...

Είναι δελεαστικός ο άτιμος. Αλλά σου κάνει το μυαλό σούπα! Τον περιορίζεις όσο μπορείς. Ένα τέταρτο την ημέρα; Ένα τέταρτο. Δέκα λεπτά; Δέκα λεπτά. Έστω και πέντε. Πέντε λεπτά λιγότερα στον καναπέ κάθε μέρα Χ 365 ημέρες το χρόνο = 1825 λεπτά. Πόσα πράγματα μπορούμε να μάθουμε σε 30 ώρες; Άπειρα!

Καλή χρονιά!