10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητας της σύγχρονης ιστορίας. 


Ο Πάμπλο Εσκομπάρ (1 Δεκεμβρίου 1949 - 2 Δεκεμβρίου 1993) ήταν Κολομβιανός εγκληματίας, αλλά και ηγετική μορφή του Καρτέλ του Μεδεγίν. Αναφέρεται συχνά ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία.

Pablo Escobar GQ 2015

Το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατείχε πολυάριθμες πολυτελείς κατοικίες και το 1982 αποπειράθηκε να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Κολομβίας, υποσχόμενος ακόμα να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Έχτισε σχολεία, πάρκα, νοσοκομεία και πολλά σπίτια για τους φτωχούς ανθρώπους. Το 1984 όμως αποκαλύφτηκε πως ο Εσκομπάρ δολοφονούσε κρυφά υποψήφιους βουλευτές και πρωθυπουργούς, κάποιους για χρέη. Για αυτόν τον λόγο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πολιτική ζωή της χώρας και πήρε εκδίκηση, δολοφονώντας τον Λουίς Γκαλόν, έναν άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό. Πάμε να μάθουμε 10 πληροφορίες για τον Κολομβιανό εγκληματία που δεν είναι γνωστές στους περισσότερους.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε για το τέλος του Πάμπλο Εσκομπάρ


1. Ξόδευε περίπου 2500 δολάρια κάθε μήνα για να αγοράζει λαστιχάκια για τις δέσμες των χρημάτων που είχε στην περιουσία του! 


2. Ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το 1993!

891ea5d6ed5607712b6892b07d94a834


3. Μία από τις πρώτες του παράνομες πράξεις ήταν αν πουλά κλεμμένες ταφικές πλάκες!


4. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης του, σκότωσε περισσότερους από 1000 αστυνομικούς και 200 δικαστές!


5. Όταν κινδύνευε, κυκλοφορούσε με λεωφορείο για κάλυψη. Ήταν μάλιστα ο... οδηγός του λεωφορείου!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την ιστορία του Αντρέ Εσκομπάρ που δολοφονήθηκε μετά το αυτογκόλ που πέτυχε και τη σχέση του με τον Πάμπλο Εσκομπάρ


6. Ήταν μανιακός συλλέκτης αυτοκινήτων. Ανάμεσα στη συλλογή του και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους διαβόητους ληστές Μπόνι και Κλάιντ! (διαβάστε την ιστορία τους εδώ)


7. Ξεκίνησε να βγαίνει με την μετέπειτα σύζυγό του όταν ήταν σε ηλικία 24 ετών. Η Μαρία Ισαμπέλα ήταν... 13 ετών!


8. Στα πάρτι των παιδιών του συνήθιζε να γεμίζει την "πινιάτα" με χρήματα και όχι με καραμέλες!

swkfw


9. Στο τεράστιο σπίτι του, διατηρούσε και έναν μικρό ζωολογικό κήπο!


10. Ένας από τους τρόπους του για εξαγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, ήταν να μουλιάζει τζιν παντελόνια μέσα σε υγρή κοκαΐνη! Ο παραλήπτης με συγκεκριμένη διαδικασία μπορούσε να την επαναφέρει στη στερεή μορφή της!