Το Mentality10 φωτογράφισε τα σημεία του νησιού που αφέθηκαν στην μοίρα τους και στο χρόνο.
Οι αναμνήσεις μου μπήκαν στο τρενάκι, κτύπησαν στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, στριφογύρισαν στην "Αφροδίτη", έκαναν βόλτες με τα Go Karts. Λούνα Παρκ "Τίβολι".
Εμείς της γενιάς του 1980, το ζήσαμε στις δόξες του το "Τίβολι". Συναυλίες, γενέθλια, εκδηλώσεις, ατέλειωτο παιχνίδι. Κλέβαμε 1 γύρο περισσότερο στα συγκρουόμενα, παρακαλούσαμε η μηχανή να βγάλει κατά λάθος ένα 20άρικο για να παίξουμε λίγο περισσότερο. Και σήμερα;
Σήμερα οι αναμνήσεις μας πνίγονται στα αγριόχορτα. Σπασμένα τζάμια, παιχνίδια που νικήθηκαν από το χρόνο. Όπλα που κάποτε ηχούσαν φοβερά και τρομερά, σήμερα τα λυπάται ο κάθε εχθρός τους. Αρκουδάκια με μία απίστευτη μελαγχολία στο βλέμμα.
Αεροπλανάκια που βγήκαν στη σύνταξη. Ένα καλάθι του μπάσκετ που παρακαλάει μία μπάλα να το διαπεράσει. Ηλεκτρονικά παιχνίδια με βγαλμένα τα εντόσθιά τους. Μία πινακίδα σπασμένη, ένα αυτοκόλλητο που γράφει "Τίβολι: 1967-2012".
Όλες μας οι αναμνήσεις, ένας δρόμος για τα Go Karts... χορταριασμένος...