Γουίλμπερτ "Τόνι" Ντάις: Ο δολοφόνος που πιάστηκε εξαιτίας μίας βιογραφίας ποδοσφαιριστή!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Η ιστορία της τριπλής δολοφονίας στο Λονδίνο, που εξιχνιάστηκε 28 χρόνια μετά. Ένα βιβλίο υπήρξε η αφορμή για να ανοίξει ξανά η υπόθεση...


Λονδίνο, 1982. Περιοχή Ντάλστον. Ένας άγνωστος μπαίνει στο σπίτι της Νόρμα Ρίτσαρντς. Την βιάζει και τη σκοτώνει μαχαιρώνοντάς την 5 φορές. Στο σπίτι βρίσκονται οι δύο από τις τρεις κόρες της Νόρμα. Ξυπνούν ακούγοντας τον θόρυβο. Ο δολοφόνος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την Σαμάνθα 9 ετών και πνίγει τη μικρή της αδερφή Σιρέτα

Φεύγοντας ζωγραφίζει στον τοίχο σύμβολα του Εθνικού Μετώπου, ακροδεξίας οργάνωσης, για να δώσει την εντύπωση στις αρχές ότι πρόκειτα για ρατσιστικό έγκλημα. 

Μετα από 28 χρόνια, ο δολοφόνος δεν είχε βρεθεί. Οι αρχές εγκατέλειψαν την προσπάθεια και η υπόθεση μπήκε στο ψυγείο. 

Η βιογραφία του Λάουρι Κάνινγκαμ

Πώς συνδέεται όμως μία βιογραφία ενός ποδοσφαιριστή με την εξιχνίαση ενός φόνου; Στην ιστορία μπαίνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πίτερ Λο. Γράφει την βιογραφία του Λάουρι Κάνινγκαμ, του πρώτου Άγγλου ποδοσφαιριστή που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα θύματα της επίθεσης ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του αδερφού του, Κιθ, ο οποιός την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην Μαδρίτη με τον αδερφό του. 

Ο συγγραφέας απευθύνεται στην Αστυνομία για την υπόθεση, ζητώντας πληροφορίες. Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή της ανάλυσης του DNA. Το DNA που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος οδηγεί τις αρχές στη σύλληψη του του Γουίλμπερτ "Τόνι" Ντάις. Ο ίδιος παραδέχεται ότι συνεβρέθηκε με το θύμα σε γειτονικό κλαμπ, όχι όμως ότι βρέθηκε στο σπίτι του θύματος. Αυτό που τελικά τον καταδίκασε, ήταν ένα δακτυλικό αποτύπωμά του στο σπίτι των θυμάτων. 

Το 2010, ο Γουίλμπερτ "Τόνι" Ντάις καταδικάστηκε σε ισόβια (τρις)