Τα τείχη της ντροπής που έφτιαξε ο άνθρωπος!

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Τείχη και φράχτες σε όλο τον κόσμο, υψώνονται για να μας θυμίζουν πως κάθε άλλο παρά ελεύθεροι είμαστε!


Για λόγους που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε λίγο πολύ, όχι μόνο υπάρχουν τείχη και φράχτες σε κάθε γωνιά της γης, αλλά χτίζονται συνεχώς καινούργιοι, δίνοντας μας μια ιδέα πως θα είναι ο κόσμος του μέλλοντος. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά τα «έργα», που στέκουν για να μας θυμίζουν πως η ελευθερία του ανθρώπου είναι μια ουτοπία τελικά!

1.ΗΠΑ-Μεξικό

Ένα σύνολο τειχών και φρακτών, χωρίζει τις ΗΠΑ με το Μεξικό. Το συνολικό μήκος της κατασκευής φτάνει τα 900 χιλιόμετρα. Ελέγχονται από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ και χτίστηκαν για να αποτρέψουν τη λαθρομετανάστευση από το Μεξικό αλλά και την παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών.

barrier1

2. Μπέλφαστ- Βόρεια Ιρλανδία

Στο Μπέλφαστ αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ιρλανδίας, υπάρχουν τείχη που ονομάζονται «peace lines». Αυτές οι «γραμμές της ειρήνης», χτίστηκαν για να διαχωρίσουν τις περιοχές των καθολικών (republicans) από αυτές των Προτεσταντών (loyalists).

barrier2

3. Ισραήλ-Δυτική Όχθη

Η διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κρατάει πάρα πολλά χρόνια, και όπως φαίνεται θα διαρκέσει πολύ ακόμα. Ένα από τα δείγματα αυτής της έχθρας, είναι και το τείχος που έχουν χτίσει οι ισραηλινοί κατά μήκος της Δυτικής Όχθης. Το τείχος έχει μήκος 708 χιλιόμετρα.

barrier3

4. Ισπανία-Μαρόκο

Δύο τεράστιους φράχτες έχει υψώσει η ισπανική κυβέρνηση στις περιοχές Ceuta και Melilla. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στις βόρειες ακτές της Αφρικής και αποτελούν το νότιο σύνορο της Ισπανίας με το Μαρόκο. Οι φράχτες σηκώθηκαν για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση από τη «Μαύρη Ήπειρο».

barrier4

5. Βόρεια Κορέα-Νότια Κορέα

Ένα από τα αποτελέσματα του «ψυχρού πολέμου» που χώρισε την κορεατική χερσόνησο στα δύο. Ένας σύνολο από φράχτες και τείχη μήκους 250 χιλιομέτρων, χωρίζει κάτι παραπάνω από δύο χώρες. Είναι στο ενδιάμεσο δύο τελείως διαφορετικών κόσμων.

barrier5

6. To τείχος της ντροπής-Περού

Ντροπή για όλη την ανθρωπότητα αποτελεί το τείχος που έχει χτιστεί για να ξεχωρίζει την πιο πλούσια γειτονιά της πρωτεύουσας Λίμα την Casuarinas από μια από τις πιο φτωχές, την Pamplona Alta. Οι πλούσιοι δε θέλουν επαφή με τους φτωχούς και έτσι έχτισαν αυτό το τείχος από το 1985 για να τους κρατήσουν μακριά.

barrier6