Η ιστορία πίσω από τη διάσημη σκηνή της Μέριλιν Μονρόε!

Θάνος Κοφινάς

Γράφει:
Θάνος Κοφινάς

Το φόρεμα που το σηκώνει ο αέρας έγινε σήμα κατατεθέν της! Δείτε πόσες φορές χρειάστηκε να γυριστεί η σκηνή και γιατί έγινε η αιτία να πάρει διαζύγιο.


Είναι μια από τις διασημότερες σκηνές του κινηματογράφου. Μιλάμε για το αποκαλυπτικό σήκωμα του φορέματος της Μέριλιν Μονρόε από τον αέρα του υπογείου σιδηρόδρομου. Ας δούμε όμως τι έγινε στα παρασκήνια αυτής της τόσο διάσημης εικόνας.

Ξεκινώντας από τα βασικά, πρόκειται για σκηνή από την ταινία «The Seven Year Itch» (Εφτά Χρόνια Φαγούρας) η οποία κυκλοφόρησε το 1955. Η επίμαχη σκηνή, είχε προγραμματιστεί να γυριστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 1954 στη διασταύρωση της Λεωφόρου Λέξινγκτον με την 52η λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Το γύρισμα ξεκίνησε στη μια τα ξημερώματα, και εκτός από το συνεργείο και τους ηθοποιούς παρόντες ήταν αρκετοί φωτογράφοι αλλά και θαυμαστές της Μέριλιν. Η διάσημη σκηνή γυρίστηκε 15 φορές εκείνη την ημέρα, και κάθε φορά που σηκώνονταν το φόρεμα το πλήθος ξεσπούσε σε κραυγές, σφυρίγματα αλλά και ανήθικα σχόλια.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί το γύρισμα για να ξαναγυριστεί σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο. Χρειάστηκε συνολικά 40 επαναλήψεις για να πετύχουν το αποτέλεσμα που έμεινε στην ιστορία. Τα παρατράγουδα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς αυτή η σκηνή έγινε η αιτία η Μονρόε να πάρει διαζύγιο από τον τότε σύζυγό της Joe DiMaggio, ο οποίος βλέποντας την αντίδραση του πλήθους στη θέα των γυμνών ποδιών της γυναίκας του, έγινε έξαλλος και την χτύπησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. Μετά από λίγους μήνες πήραν διαζύγιο και επίσημα.

► Δείτε επίσης: 10 πράγματα που δε γνωρίζαμε για τη Μέριλιν Μονρόε

Το λευκό φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε στην επίμαχη σκηνή, πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2011 έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων.