Όταν κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει ένα πιάνο με γάτες...

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Άλλη μία εκπληκτική ιστορία της ανθρώπινης φυλής! Πάμε να συναντήσουμε τον δημιουργό του που, πάντως, θεωρείται σπουδαίος επιστήμονας.


Πρέπει να ταξιδέψουμε στον 17ο αιώνα για να συναντήσουμε και τον δημιουργό, αλλά και το δημιούργημά του. Ο Athanasius Kircher έφτιαξε ένα πιάνο με... γάτες. Ο Kircher κατά τη διάρκεια της ζωής του γνώρισε παγκόσμια φήμη και αναγνώριση ως αυθεντία σε μια πλειάδα επιστημών. Υπήρξε σε πολλά επιστημονικά πεδία πρωτοπόρος και συνέγραψε περίπου 40 βιβλία, κυρίως στα πεδία της γεωλογίας, της ιατρικής, της γλωσσολογίας και του οριενταλισμού.

kircher portraitafff

Πάμε να δούμε πώς λειτουργούσε το... πιάνο του!

Στο πιάνο αυτό υπήρχαν 8 γάτες κλεισμένες σε μικρά κλουβιά. Η ουρά τους ήταν συνδεδεμένη με τα πλήκτρα και έτσι όποτε ο μουσικός πατούσε μία συγκεκριμένη νότα, το πλήκτρο τραβούσε την ουρά της γάτας που νιαοόυριζε από τον πόνο!

a38b23b048417ef033f59ff87e6ea281

Έτσι λοιπόν, το διαφορετικό νιαούρισμα της κάθε γάτας, δημιουργούσε -κατά τον δημιουργό- μουσική και τέχνη! Ευτυχώς το "σπορ" το εγκατέλειψαν πολύ νωρίς, γιατί θα ήταν πολύ πιθανό να δούμε πιάνο με αγελάδες, κότες, σκύλους και λιοντάρια. Μόνο τα ψάρια θα την γλίτωναν!