Οι 5 πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Η ιστορία των ανθρώπων είναι γεμάτη επιθέσεις, σκοτωμούς στο όνομα μιας ιδέας. Για άλλους μία τρομοκρατική επίθεση, για κάποιους μιά μεγάλη νίκη...


Η ιστορία των ανθρώπων είναι γεμάτη επιθέσεις, σκοτωμούς στο όνομα μιας ιδέας. Για άλλους μία τρομοκρατική επίθεση, για κάποιους μιά μεγάλη νίκη.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι επιθέσεις, αφού ο πλανήτης βρίσκεται για πολλούς και διάφορους λόγους σε μία σκοτεινή περίοδο ανακατατάξεων και βίας. Στο κείμενο αυτό θα συναντήσουμε τις 5 πιο αιματηρές επιθέσεις που έγιναν στην ιστορία.

5. Ιράν: Επίθεση στο Σινεμά REX

Στις 19 Αυγούστου του 1978, 470 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την επίθεση στο Σινεμά REX στη πόλη Αμπαντάν του Ιράν. Οι τρομοκράτες κλείδωσαν τις πόρτες και έβαλαν φωτιά στο σινεμά. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι την επίθεση έκαναν ακραίοι μουσουλμάνοι. Από την πλευρά τους οι μουσουλμάνοι ισχυρίστηκαν ότι την επίθεση προβοκάτσια, έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας...

tumblr lyj4lbnc6l1qmd6zxo1 500

4. Ιράκ: Μάης 2013

Μία σειρά από εκρήξεις που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου του 2013 και ολοκληρώθηκαν στις 21 του ίδιου μήνα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 449 άνθρωποι και 732 να τραυματιστούν. Ήταν βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα και λεωφορεία. Την ευθύνη ανέλαβαν ακραίοι ισλαμιστές.

Mideast Iraq Violence Horo

3. Ιράκ: Επιθέσεις στους Γιαζίντι

Το 2007 και πάλι ήταν μία σειρά επιθέσεων που συγκλόνισε το Ιράκ. Αυτή τη φορά τις περιοχές των Γιαζίντι. Τη ζωή τους έχασαν 500 άνθρωποι μετά από βομβιστικές επιθέσεις σε 4 παγιδευμένα αυτοκίνητα. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την επίθεση στη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι.

Yazidi Communities Bombing

2. Σρι Λάνκα: Η σφαγή των αστυνομικών

Το 1990, πάνω από 600 αστυνομικοί εκτελέστηκαν στη Σρι Λάνκα από τους Ταμίλ. Είχαν καταλάβει αστυνομικό τμήμα, έδεσαν και εκτέλεσαν τους αστυνομικούς. Υπολογίζεται ότι εκείνη την ημέρα έχασαν τη ζωή τους 600 με 770 αστυνομικοί.

1303472676d

1. ΗΠΑ: Επιθέσεις 11ης Σεπτεμβρίου

Το 2001 ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Στις επιθέσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους 2996 άνθρωποι. Μετά από την σύγκρουση δύο αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους, την πτώση ενός στο Πεντάγωνο και την πτώση ενός ακόμα επιβατικού αεροπλάνο μετά από αεροπειρατεία.

9111jkjk