Το κοινό που έχουν οι περισσότεροι εγκληματίες της Νέας Υόρκης

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Δεν θα πάει το μυαλό σας τι είναι αυτό που τους ενώνει. Tι λένε εγκληματολόγοι και ειδικοί σε θέματα αγοράς.


Το πρόσεξαν οι καλλιτέχνες που φτιάχνουν τα σκίτσα της Αστυνομίας στη Νέα Υόρκη. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Επίσης οι άνθρωποι που μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Και τι ανακάλυψαν;

Ότι οι περισσότεροι εγκληματίες στην αμερικανική μητρόπολη, φορούν το ίδιο καπελάκι! Το κλασικό καπελάκι των New York Yankees, της περίφημης ομάδας μπέιζμπολ της πόλης. Της πιο γνωστής ομάδας μπέιζμπολ στη χώρα και στον πλανήτη, με το αναγνωρίσιμο logo ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα!

nyy mugs 01

Τι λένε οι εγκληματολόγοι

Από το 2000 πέραν των 100 υπόπτων για σοβαρά εγκλήματα στη Νέα Υόρκη έφεραν καπελάκι των ΝΥ Υankees. Οι εγκληματολόγοι προσπάθησαν να βρουν κάποιους από τους λόγους που μπορεί να ωθούν τους ανθρώπους αυτούς στο να επιλέγουν το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Κάποιοι είπαν ότι ίσως τους συνδέει η αγάπη τους για το χρήμα, τη δύναμη και δόξα, κάτι που αναμφίβολα χαρακτηρίζει και την πιο δημοφιλή ομάδα στις ΗΠΑ. Υπάρξαν και διαφορετικές απόψεις που υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο διάσημος ράπερ Jay-Ζ φορούσε ένα τέτοιο καπέλο σε εξώφυλλα δίσκων του ή και στο πασίγνωστο βίντεο κλιπ του «Empire State of Mind» το οποίο έγινε παράλληλα και ένας άτυπος ύμνος για τους Yankees.

4cbca5c55e0b21c1117bc35e0a6b79a8.685x515x1

Τι λένε οι ειδικοί της αγοράς

Οι ειδικοί σε θέματα αγοράς και μάρκετινγκ θεωρούν ότι όλα έχουν να κάνουν απλώς και μόνο με τις πιθανότητες. Τα είδη με το λογότυπο των Υankees πουλούν περισσότερο και άρα περισσότερες οι πιθανότητες να τα φέρει κάποιος. «Η ομάδα είναι απλώς πολύ δημοφιλής. Ακόμα και οι εγκληματίες είναι NY Yankees» αναφέρουν με δόση χιούμορ. «Είναι απλώς ένα κομψό καπέλο. Όλοι το φορούν, γιατί όχι οι εγκληματίες; Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο» υποστηρίζουν.

- Ό,τι αφορά στους γείτονες, τους New York Mets, με τα δικά τους καπελάκια έχουν σημειωθεί μόλις... 12 εγκλήματα!