Η τραγική ειρωνία της ζωής του Κρίστοφερ Ριβ...

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Ο κινηματογραφικός «Σούπερμαν» που έφυγε από τη ζωή καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, είχε παίξει τον ρόλο του παραπληγικού λίγες μέρες νωρίτερα. 


Λέμε πολλές φορές ότι η ζωή ξεπερνάει πολλές φορές ακόμα και τις ταινίες σε φαντασία και... σενάριο. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή με τον ηθοποιό Κρίστοφερ Ριβ. Ο κινηματογραφικός «Σούπερμαν» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών, καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα. Καρδιακή ανεπάρκεια...

Ο Ριβ καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα μετά από ένα ατύχημα στη διάρκεια ιππικών αγώνων το 1995. Είχε τεθεί επικεφαλής εκστρατείας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και για την προώθηση των επιστημονικών ερευνών για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Δεινός ιππέας ο ίδιος και ιδιοκτήτης πολλών αλόγων, υπέστη πολλαπλές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και συντριπτικό κάταγμα δύο αυχενικών σπονδύλων όταν έπεσε από το άλογό του στη διάρκεια ιππικών αγώνων το 1995 στο Πάρκο της Κοινοπολιτείας στη Βιρτζίνια.
Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1952, στην πόλη της Νέας Υόρκης όπου και συνέχισε να διαμένει. Θεωρείτο ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και γοητευτικός ηθοποιός τόσο του κινηματογράφου όσο και του θεάτρου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά Love of Life ενόσω ήταν φοιτητής.

Η τραγική ειρωνία...

Το 1995, ο Κρίστοφερ Ριβ βρίσκεται ανάμεσα στο cast της ταινίας «Above Suspicion». Θα υποδυθεί τον ρόλο ενός παραπληγικού. Ήταν η τελευταία του ταινία πριν το ατύχημα του την ίδια χρονιά.

Ο ίδιος ο Ριβ είχε μιλήσει για τον ρόλο του αυτό στο Late Show. «Θυμάμαι όταν έπαιξα αυτό τον ρόλο. Όταν τέλειωναν τα γυρίσματα ευχαριστούσα το θεό που δεν ήμουν στην πραγματικότητα παράλυτος».