Λίνκολν – Κένεντι: Οι απίστευτες συμπτώσεις που τους συνδέουν!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Τι συνδέει τους δύο Αμερικανούς προέδρους που δολοφονήθηκαν; Πάμε να μάθουμε. 


Ο Αβραάμ Λίνκολν υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε. Ο Τζον Κένεντι υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε. Αυτό δεν λέει πολλά, ούτε μπορεί να «στοιχειωθετήσει» μία σχέση (σχεδόν) καρμική ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της ιστορίας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν για να διαπιστώσουμε ότι τόσες πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, βάζουν σε σκέψεις τον κάθε έναν από εμάς!

lincoln kennedy

- Τα επώνυμα των δύο ανδρών αποτελούνται από 7 γράμματα. Όσο οι δύο άνδρες ήταν στην εξουσία, έχασαν από ένα παιδί.


- Ήταν Παρασκευή όταν τους δολοφόνησαν. Τον Λίνκολν στις 14 Απριλίου 1865, τον Κένεντι 22 Νοεμβρίου οτου 1963. Οι δολοφόνοι τους προέρχονταν από Νότιες Πολιτείες. Οι διάδοχοί τους επίσης είχαν καταγωγή τον αμερικανικό Νότο. Και μάλιστα είχαν και το ίδιο επίθετο! Τον Λίνκολν διαδέχθηκε ο Άντριου Τζόνσον. Τον Κένεντι ο Λίντον Τζόνσον! Ο Άντριου Τζόνσον γεννήθηκε το 1806, ο Λίντον Τζόνσον το 1906!


- Και οι δύο δολοφόνοι ή έστω αυτός που θεωρείται ως δολοφόνος στην περίπτωση του Κένεντι, δολοφονήθηκαν πριν περάσουν από δίκη. Εδώ ο καθένας μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς.


- Το θέατρο που δολοφονήθηκε ο Λίνκολν λεγόταν «Φορντ». Το αυτοκίνητο που σκοτώθηκε ο Κένεντι ήταν ένα «Λίνκολν» της Φορντ!


- Ο Λίνκονλν είχε μία γραμματέα που είχε το επίθετο Κένεντι και με τη σειρά του ο Κένεντι μία γραμματέα με το όνομα Λίνκολν. Λέγεται ότι και τους δύο προέδρους τους είχε προειδοποιήσει η γραμματέας τους να αποφύγουν το μέρος στο οποίο και δολοφονήθηκαν.


- Και οι δύο δολοφονήθηκαν με σφαίρα στο κεφάλι από δολοφόνους που το όνομά τους συμπληρώνει 15 γράμματα!