27 ΙΑΝ: Ιδρύεται στην Ουάσινγκτον η National Geographic Society

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Κάθε μέρα στο Mentality10 όλα τα σημαντικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο ημερολόγιο της ιστορίας.


Η National Geographic Society (Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία), με έδρα στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και επιστημονικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις παγκοσμίως. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η γεωγραφία, η αρχαιολογία και οι φυσικές επιστήμες, η προώθηση της περιβαλλοντικής και ιστορικής συντήρησης και η μελέτη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας. Ιδρύθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1888.

National Geographic Society Administration Building

Το κτήριο της National Geographic Society στην Ουάσιγκντον.


Η ιστορική αποστολή της είναι «να αυξήσει και να διασκορπίσει τη γεωγραφική γνώση προωθώντας τη συντήρηση των παγκόσμιων πολιτιστικών, ιστορικών, και φυσικών πόρων». Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της από τον Μάρτιο του 1998, Τζον Φάρεϊ ο Νεότερος (John M. Fahey, Jr.) δηλώνει ότι ο σκοπός της National Geographic Society είναι εμπνεύσει τους ανθρώπους να φροντίσουν για τον πλανήτη τους. Η Εταιρεία διοικείται από εικοσιτριαμελές Συμβούλιο Επιτρόπων, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα διακεκριμένων εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών, επιστημόνων, πρώην ανώτερων κυβερνητικών υπαλλήλων και υπέρμαχων για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Η Εταιρεία υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την επιστημονική έρευνα και εξερεύνηση.

002757.1L

Στις εκδόσεις της ανήκει και το περιοδικό National Geographic καθώς και άλλα περιοδικά, βιβλία, σχολικά προϊόντα, χάρτες, ταινίες και διαδικτυακά προϊόντα σε πολυάριθμες γλώσσες και χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαθέτει, επίσης, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις σε οργανώσεις και άτομα, ώστε να ενισχυθεί η γεωγραφική εκπαίδευση. Η National Geographic Society, μέσω της Επιτροπής για την Έρευνα και την Εξερεύνηση, έχει δώσει επιχορηγήσεις για επιστημονική έρευνα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, φτάνοντας πρόσφατα τις 9.000.

6718h

Η έρευνα πραγματοποιείται παγκοσμίως και συχνά δημοσιοποιείται μέσα από τα ιδιόκτητα μέσα της τα οποία φθάνουν σε περίπου 360 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε μήνα. Η National Geographic Society διατηρεί μουσείο στην έδρα της στην Ουάσιγκτον, ελεύθερο για το κοινό, ενώ έχει υποστηρίξει δημοφιλείς εκθέσεις, όπως η έκθεση «Βασιλιάς Τουτ» (King Tut), η οποία αποτελούνταν από θαυμάσια ευρήματα από τον τάφο ενός νεοαποκαλυφθέντα Αιγυπτίου Φαραώ και περιόδευσε σε διάφορες αμερικανικές πόλεις. προτού ολοκληρώσει την Αμερικανική περιοδεία της στο ίδρυμα

Πηγή: Wikipedia


Δείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας αυτής. Τις γεννήσεις και τους θανάτους σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.