Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την... Ρεάλ Μαδρίτης!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Ο αγώνας που έμεινε στην ιστορία και άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής του ισπανικού Κυπέλλου. 


Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουνίου του 1980. Μία καλοκαιρινή μέρα στη Μαδρίτη. Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Ή αλλιώς του Copa del Rey ή αλλιώς του Κυπέλλου του Βασιλιά!

Στις κερκίδες 65 χιλιάδες θεατές. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φτάσει στον τελικό καταφέρνοντας να αποκλείσει όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στον δρόμο της. Το ίδιο έκανε και η αντίπαλός της. Η... Ρεάλ Μαδρίτης! Αν σας μπερδέψαμε λίγο, δεν το κάναμε επίτηδες. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πει τίποτα διαφορετικό από την πραγματικότητα! Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας του 1980 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης Β ή διαφορετικά την Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια. Την ομάδα με τις ρεζέρβες της δηλαδή! Η απόλυτη επιτυχία!

1065187real

1980CopadelRey

Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του ισπανικού Κυπέλλου που μία ομάδα αντιμετώπιζε τον... εαυτό της στον μεγάλο τελικό. Το σκορ ήταν 6-1 για την... πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με τα γκολ να πετυχαίνουν οι Χουανίτο, Σαντιγιάνα, Σαμπίδο, Γκαρθία Ερνάντεζ και ο γνωστός μας Βιθέντε ντελ Μπόσκε! Ο Άλβαρεζ ήταν ο σκόρερ για την Καστίγια.

7087512169 85cca1768d

Το παιχνίδι αυτό έγινε η αφορμή να αποκλειστούν από τον θεσμό του Κυπέλλου οι δεύτερες ομάδες. Η Καστίγια δεν μπόρεσε ξανά να διεκδικήσει το Κύπελλο, το ίδιο φυσικά συνέβη και με την Μπαρτσελόνα Β, την Ατλέτικο Β κ.ο.κ.