Σαλαμάνκα: "Αιώνιοι αντίπαλοι" σε απόσταση 50 μέτρων!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Δύο ομάδες βρίσκονται τόσο κοντά και τόσο μακριά! 


Στην Σαλαμάνκα της Ισπανίας υπάρχουν δύο ομάδες. Που επειδή βρίσκονται στην ίδια πόλη -ως συνήθως- μισιούνται θανάσιμα! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Unionistas και η Salamanca CF είναι δύο ομάδες που ιδρύθηκαν μόλις το 2013, όταν η ομάδα της πόλης (UD Salamanca) με έτος ίδρυσης το 1923, διαλύθηκε λόγω χρεών.

Προέκυψαν δύο ομάδες με διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις και έτσι δημιουργήθηκε μία νέα κόντρα, στην ίδια πόλη. 

Η ομάδα Unionistas ιδρύθηκε από οπαδούς της ομάδας που θέλησαν να συνεχίσουν την ιστορία της διαλυμένης UD Salamanca. Εφτιαξαν μία ομάδα με δημοκρατικές αρχές και με το σύνθημα "ένα άνθρωπος, μία ψήφος" στα πρότυπα ομάδων λαϊκής βάσης.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε είναι μέλος της Unionistas!


Την ίδια ώρα δημιουργήθηκε και η Salamanca CF (ή αλλιώς Salmantino) είναι μία διαφορετική περίπτωση. Μία ομάδα με περισσότερο χρήμα, με ιδιοκτήτη, με λιγότερο ρομαντισμό και περισσότερο επαγγελματισμό και φιλοδοξίες. 

* Στις 25 Νοεμβρίου 2018,  οι δύο ομάδες έδωσαν το πρώτο τους επίσημο ντέρμπι στην Γ' Κατηγορία! Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1 στην έδρα των Unionistas. 

Σε απόσταση αναπνοής

Και όπως όλα σε αυτή την κόντρα, έτσι και οι έδρες των ομάδων είναι μία κατάσταση περίεργη. Οι έδρες των δύο ομάδων απέχουν μόλις 50 μέτρα ή 70 βήματα όπως αρέσει στην Ισπανία να περιγράφουν την απόσταση του σταδίου "Pistas del Helmántico" των Unionistas και του σταδίου "Helmántico" της Salamanca CF.