Τα εξώφυλλα την επομένη της τραγωδίας της Θύρας 7

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Πώς αποτύπωσαν οι εφημερίδες την μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία της Ελλάδας, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981;


Το ημερολόγιο γράφει 8 Φεβρουαρίου 1981. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς υποδέχεται την ΑΕΚ στο  Στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο Νέο Φάληρο. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, οι φανατικοί οπαδοί που βρίσκονταν στη θύρα 7 προσπάθησαν να φθάσουν στη θύρα 1 για να αποθεώσουν τους νικητές, καθώς βρισκόταν δίπλα στον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Με την ξαφνική μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού οπαδών, το κακό δεν άργησε να συμβεί. Κάποιος από τους προπορευόμενους γλίστρησε στα σκαλοπάτια, παρασύροντας και άλλους που ήταν ήδη εκεί. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν ανοίξει τις πόρτες και όσοι ακολουθούσαν δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μπροστά τους, καταπατώντας τους μπροστινούς. Τότε άρχισε να επικρατεί συνωστισμός και ασφυξία, με μόνη διέξοδο κάποιο τουρνικέ που ξήλωσε η αστυνομία. Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους. Λίγο αργότερα θα υποκύψει ακόμη ένας στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου μεταφέρονταν οι σοβαρά τραυματισμένοι. Έξι μήνες αργότερα θα προστεθεί ακόμη ένας άνθρωπος στον τραγικό κατάλογο των νεκρών, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα στο οποίο έπεσε. Ο αριθμός των θυμάτων σταματά στους 21, ενώ οι τραυματίες πολλοί περισσότεροι.

- Στον αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 6-0. 

Τι έγραψαν οι εφημερίδες την επόμενη ημέρα; Πάμε να δούμε τα εξώφυλλα της εποχής, με αυτό της εφημερίδας ΦΩΣ να προκαλεί μέχρι και σήμερα συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, αφού ως κύριο τίτλο είχε τη νίκη του Ολυμπιακού και όχι τον θάνατο των οπαδών της ομάδας!