Ο προπονητής που κάθισε 44 χρόνια στον ίδιο πάγκο!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Το ρεκόρ του παραμένει απλησίαστο και με βάση τα σημερινά δεδομένα, μάλλον ποτέ και κανείς δεν θα το ξεπεράσει!


Το όνομά του έχει πάρει... μυθικές διαστάσεις χωρίς αμφιβολία! Ενας προπονητής, την τύχη του οποίου, όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να έχουν. Ο Γάλλος Γκι Ρου είναι ο πρώτος στη λίστα των μακροβιότερων προπονητών στον πάγκο της ίδιας ομάδας. Κάθισε στον πάγκο της γαλλικής Οσέρ για... 44 ολόκληρα χρόνια!

Το 1961 ανέλαβε τις τύχες της Οσέρ (κάτω φωτό) όταν αυτή ακόμα αγωνιζόταν στη Γ' Κατηγορία. Α και όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζον Κένεντι και όταν ακόμα χτιζόταν το τοίχος του Βερολίνου!

Η Οσέρ ήταν μια ερασιτεχνική ομάδα. Εφυγε από την ομάδα το 2005 έχοντας πετύχει εκπληκτικά πράγματα. Αφού την ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, κατέκτησε μαζί της ένα πρωτάθλημα Γαλλίας, τέσσερα Κύπελλα, ένα Ιντερτότο, ενώ έφτασε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1993.

Ο Γκι Ρου υπηρέτησε την Οσέρ και ως ποδοσφαιριστής από το 1952 μέχρι το 1961 όταν και σταμάτησε το ποδόσφαιρο για να αναλάβει ένα χρόνο μετά την τεχνική ηγεσία. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1938 στο Κολμάρ.

Το 2007, μετά από 44 χρόνια στην Οσέρ, ανέλαβε τη Λανς, έφυγε όμως μόλις στο τέταρτο παιχνίδι υποβάλλοντας παραίτηση στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της Λανς με το Στρασβούργο (1-2)!