Πόσα από τα 232 "el clasico" τέλειωσαν στο 0-0;

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνθέτουν ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι του πλανήτη. Πάμε να δούμε πόσα από αυτά τέλειωσαν στη "λευκή ισοπαλία".


Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνθέτουν ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι του πλανήτη. Οι δύο έχουν συναντηθεί 232 φορές στην ιστορία τους (μέχρι τις 22 Απριλίου 2017) σε όλες τις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη και Σούπερ Καπ.

Στα παιχνίδια αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 93 νίκες, η Μπαρτσελόνα 90 ενώ 49 αγώνες τέλειωσαν στην ισοπαλία. Οι αγώνες αυτοί έχουνς ως χαρακτηριστικό τους τα πολλά γκολ, την ένταση και το πάθος, τις καυτές έδρες και τους σπουδαίους παίκτες. Στο κείμενο αυτό, θα προσπαθήσουμε μέσα από ένα στατιστικό στοιχείο, να αποδείξουν ότι όντως μιλάμε για ένα ντέρμπι με μεγάλη παραγωγή τερμάτων και θεάματος.

Πόσα, λοιπόν, el clasico τέλειωσαν χωρίς γκολ στα 231 αυτά παιχνίδια; Πόσες φορές η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα δεν σκόραραν από το 1916 όταν πρωτοαντιμετώπισε η μία την άλλη;

El Clasico of 2nd April 2016

Η απάντηση είναι... 8! Μόλις 8 ντέρμπι από τα 231 δεν είχαν γκολ στα 100 χρόνια που η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα και η Μπαρτσελόνα την Ρεάλ Μαδρίτης!