Εγώ πάλι, τον πάω τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

"Ο Ρονάντο είναι παιδί ταπεινής καταγωγής. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με αλκοολικό πατέρα, ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του". 


Αν κάποιος δεν ξέρει τι συμβαίνει και διαβάζει μόνο ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες, θα μείνει με την εντύπωση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο μισητός αθλητής στον κόσμο!

Και φαντάσου ότι μιλάμε για ακριβώς το αντίθετο! Είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στον κόσμο με πάνω από 110 εκατομμύρια «φίλους» και «followers». Έχει εκατομμύρια περισσότερους «φίλους» από όλες τις ομάδες στον κόσμο!

Αλλά αναμφίβολα, έχει και εκατομμύρια haters. Που του φωνάζουν στο γήπεδο «Μέσι, Μέσι», που τον «τρολάρουν» στο twitter με κάθε ευκαιρία ή και χωρίς ευκαιρία ή και με δημιουργημένη ευκαιρία. Όπως για παράδειγμα ότι δεν έδωσε τη φανέλα του στον Ισλανδό ή ότι δεν πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

14665993932664

Για όσους παρακολουθούν ελάχιστα το τι κάνει ο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και νωρίτερα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξέρουν ότι ο Ρονάλντο είναι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης εντός γηπέδου και ένας πολύ καλός φίλος εκτός. Ένα πρωινό, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πήγε και αγόρασε ένα δώρο στον κάθε συμπαίκτη του στη Ρεάλ. Και αυτό δεν το έκανε μία φορά.

Το έκανε ξανά αγοράζοντας ένα ρολόι σε κάθε συμπαίκτη του, επειδή κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα. Μετά τον αγώνα με την Κροτία είχε αρνηθεί να πανηγυρίσει έντονα την πρόκριση της χώρας του, αφού δίπλα του ήταν ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Λούκα Μόντριτς και «αδερφός» του όπως είπε, που έκλαιγε.

Screen Shot 2016 07 01 at 12.47.53φφφ

Δεν θέλω να τον αγιοποιήσω, έχει και αυτός -όπως όλοι μας- τις κακές του στιγμές. Και όταν οι κάμερες είναι τόσο συχνά κρεμασμένες πάνω σου, είναι λογικό ότι αυτές οι στιγμές μπορεί να φαίνονται πολλές ή μπορεί να φαίνονται ακόμα χειρότερες απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, στον Ρονάλντο δεν μπορεί κανείς να χρεώσει τρομερά πράγματα.

Ronaldo e1382864862239

Αν είναι «κοκοράκι» αυτό δεν είναι έγκλημα. Ή όταν κλαίει μετά από μία ήττα. Ή ότι θέλει φάουλ με το γνωστό «κλαψιάρικο ύφος»! Και επειδή η σύγκριση πάντα πρέπει να γίνεται με τις υπόλοιπες βεντέτες του αθλήματος, για κάποιους υπάρχουν ποινικές υποθέσεις σε βάρος τους και άλλοι καταδικάστηκαν επίσης. Ο Ρονάλντο κατηγορείται ότι… βάζει πέναλτι, όταν ο Μαραντόνα πυροβολούσε άνθρωπο έξω από το σπίτι του, ήταν ναρκωμανής, όταν ο Μπεστ έφυγε από τη ζωή αλκοολικός ή όταν ο Μέσι είχε ξεχάσει μερικά εκατομμύρια να δηλώσει στο φόρο…

Ο Ρονάντο είναι παιδί ταπεινής καταγωγής. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με αλκοολικό πατέρα, ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του. Αυτή η καταγωγή, για την οποία είναι περήφανος (γι’ αυτό δεν ξεχνά ποτέ την αγαπημένη του Μαδέιρα) είναι η βασική εξήγηση της συμπεριφοράς του. Το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, τον κάνει υπερόπτη. Το γεγονός ότι προέρχεται από τόσο χαμηλά, τον κάνει να θαυμάζει κάθε άνθρωπο που προσπαθεί.

Για μένα η σημαντικότερη απόδειξη είναι αυτό το βίντεο που ακολουθεί. Αυτός είναι για μένα ο Ρονάλντο. Και δεν είναι φτιαχτός. Είναι αυθόρμητος και αληθινός. Με τα καλά του και τα κακά του, με τον εγωισμό του και την γενναιοδωρία του, με τις άσχημες πλευρές του αλλά τις αληθινές πλευρές του.