Ο μοναδικός παίκτης που κέρδισε την Super Χρυσή Μπάλα!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Δόθηκε το 1989 και η μάχη ανάμεσα στους τρεις που την διεκδίκησαν ήταν μεγάλη. Μάθετε ποιος κέρδισε.


Ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας που δίνεται στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ξεκίνησε από το περιοδικό France Football. Το βραβείο πήγαινε στον καλύτερο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε και έγινε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτως καταγωγής, φτάνει να αγωνιζόταν στην Ευρώπη. Πλέον έχει γίνει ένα με το βραβείο του καλύτερου παίκτη του κόσμου που δίνεται από την FIFA.

Στο κείμενο αυτό θα μάθουμε πότε δόθηκε η Super Χρυσή Μπάλα (Super Balon d’Οr), με ποια αφορμή και ποιος ήταν ο νικητής. Και μόνος που κατάφερε να έχει στη συλλογή του την Super… διάκριση.

duotialka

Κρόιφ, Ντι Στέφανο και Πλατινί διεκδίκησαν τη Super Χρυσή Μπάλα.


Ταξιδεύουμε στο 1989. Στο έτος αυτό το περιοδικό France Football συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής. Με αφορμή τα γενέθλιά του, το περιοδικό αποφασίζει να δώσει για μία μόνο φορά την Super Χρυσή Μπάλα. Μετά την ψηφοφορία ξεχώρισαν τρεις μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Μισέλ Πλατινί. Ο νικητής ήταν ο Ντι Στέφανο που έτσι έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που στη συλλογή του πρόσθεσε την Super Χρυσή Μπάλα!

SatellitedsA

O Nτι Στέφανο ποζάρει με φόντο την Super Χρυσή Μπάλα του 1989. Κάτω το βραβείο.


alfredodaa