Ποια είναι η γέφυρα στο έμβλημα των Golden State Warriors;

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ του 2015 και του 2017 έχουν στη φανέλα τους ένα εμβληματικό σημείο των ΗΠΑ.


Το 2015 είναι χρονιά-σταθμός για τους Golden State Warriors αφού κατάφεραν να κατακτήσουν και πάλι το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Το 2017 επέστρεψαν με άλλον ένα τίτλο. Με αφορμή αυτή τους την επιτυχία, βρήκαμε την ευκαιρία να γράψουμε δυο κουβέντες για το έμβλημά τους. Για το σημερινό τους έμβλημα, γιατί στην ιστορία τους είχαν και άλλα...

warriorslogos

Ποια, λοιπόν, είναι περίφημη αυτή γέφυρα;

Δεν είναι άλλη από την Golden Gate, την Χρυσή Πύλη που συνδέει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, το βόρειο άκρο της χερσονήσου του Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία του Μαρίν.

San Francisco Golden Gate Bridge Red Wallpaper

Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, όταν ολοκληρώθηκε το 1937 (διαβάστε εδώ για την ημέρα που ξεκίνησε η κατασκευή της) και έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα κυρίως στα ανοίγματά της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη γέφυρα Verrazano-Narrows στη Νέα Υόρκη.

* Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

goldengate1

Ιστορία

Αν και η ιδέα μιας γέφυρας που εκτείνεται από τη Χρυσή Πύλη δεν ήταν νέα, η πρόταση που διεξήχθη τελικά έγινε σε ένα άρθρο το 1916 στο Δελτίο του Σαν Φρανσίσκο από τον πρώην φοιτητή μηχανικής Τζέιμς Γουίλκινς. Ο μηχανικός της πόλης του Σαν Φρανσίσκο εκτίμησε το κόστος των 100 εκατ. δολαρίων, πρακτικά για την ώρα, και τοποθέτησε το θέμα στους μηχανικούς γεφυρών εάν θα μπορούσαν να το χτίσουν με λιγότερα. Ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν, ο Τζόζεφ Στράους, ήταν ένας φιλόδοξος, αλλά ονειρικός μηχανικός και ποιητής ο οποίος είχε σχεδιάσει για τη μεταπτυχιακή τις διατριβής του μία γέφυρα 55-μιλίων (89 χλμ) του σιδηροδρόμου από τον Βερίγγειο Πορθμό.

Εκείνη την εποχή, ο Στράους είχε ολοκληρώσει περίπου 400 γέφυρες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν στην ενδοχώρα. Τα αρχικά σχέδια του Στράους ήταν για μια τεράστια αρθρωτή γέφυρα σε κάθε πλευρά των στενών, που συνδεόταν με ένα κεντρικό τμήμα της ανάρτησης, την οποία υποσχέθηκε ο Στράους ότι θα μπορούσε να χτιστεί για 17 εκατομμύρια δολάρια.