Ο Έλληνας παίκτης του πόκερ που κόντραρε τον Djokovic!

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Ελάτε να γνωρίσουμε την περίπτωση του Αλέξανδρου Κολώνια!


Στον αθλητισμό τα παραδείγματα των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που αποφάσισαν να αλλάξουν σπορ είναι πολλά. Η περίπτωση του Μάικλ Τζόρνταν που άφησε το μπάσκετ για ένα σύντομο πέρασμα από το μπέιζμπολ ήταν πιθανώς η πιο «ηχηρή», ενώ το τελευταίο διάστημα είναι ο Γιουσέιν Μπολτ εκείνος που βρίσκεται στην επικαιρότητα αφού μετά την απόσυρσή του από τον στίβο κάνει προπονήσεις με τους Central Coast Mariners στην Αυστραλία, ελπίζοντας να βρει κάποιο επαγγελματικό συμβόλαιο στο ποδόσφαιρο.

Άλλοι όμως δεν είναι τόσο γνωστοί και, ακόμα χειρότερα, δεν διέπρεψαν σε κάποιο από τα παραδοσιακά αθλήματα. Η μεταπήδησή τους σε άλλα, γνωστά ή άγνωστα, προκάλεσε ωστόσο εντύπωση στους γνώστες και μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Randy Lew, ο οποίος ήταν πολύ σπουδαίος παίκτης των eSports. Παρ’ όλα αυτά, άφησε τα μεγάλα έπαθλα των videogames για να διεκδικήσει τα εξίσου μεγάλα ποσά που προσφέρει το τραπέζι των παιχνιδιώνμε τράπουλα.

Υπάρχει, όμως, κι εκείνη η κατηγορία αθλητών, που είτε ξεκίνησαν από «άγνωστα» αθλήματα και μεταπήδησαν σε πιο γνωστά, ή το αντίθετο. Ένας τέτοιος είναι ο Αλέξανδρος Κολώνιας. Όχι μόνο πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του τραπεζιού με την πράσινη τσόχα, αλλά έχει και ιστορικό στον αθλητισμό. Όχι μόνο ήταν αθλητής του τένις και στα πρώτα του βήματα αντιμετώπισε τον Novak Djokovic σε διεθνές τουρνουά (ηττήθηκε στο τρίτο σετ), αλλά μεταπήδησε στο τάβλι όπου έγινε επαγγελματίας αθλητής για αρκετά χρόνια!

Τα ενδιαφέροντά του δεν σταματούν εκεί, αφού είναι μεγάλος υποστηρικτής του blockchain, ενδιαφέρεται για την τεχνολογία, επενδύει σε αυτήν και υποστηρίζει ότι θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Ο συμπατριώτης μας είναι πολύ ανοικτόμυαλος και προσπαθεί να βρίσκεται πάνω στο τρένο της τεχνολογίας, το οποίο τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα αυτή την εποχή, παρά να το παρακολουθεί να φεύγει από τον σταθμό.

«Θεωρώ ότι υπάρχει μία τρομακτική εξέλιξη στην τεχνολογία σήμερα και όλα γίνονται με την ταχύτητα του φωτός» εξηγεί ο Κολώνιας. Τα έσοδα από τον αθλητισμό μού επιτρέπουν να χρηματοδοτώ άλλες δραστηριότητες που με ενδιαφέρουν πολύ. Διαβάζω στον ελεύθερο χρόνο μου, κάνω μαθήματα για θέματα που θεωρώ πολύ σημαντικά και νομίζω ότι θα είναι καθοριστικά για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν». Ο έλληνας παίκτης φυσικά αναφέρεται στις εξελίξεις που αφορούν στο blockchain και στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ειδικά για την τελευταία δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δείχνει ανάλογο ενδιαφέρον και ασχολείται με τα παιχνίδια με την τράπουλα. Το ίδιο κάνει και η Liv Boeree, με την οποία έχει βρεθεί αντίπαλος. Η απόφοιτος Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια το MIRI, έναν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό που ερευνά τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από την αλόγιστη χρήση της ΤΝ στην καθημερινότητά μας.

Ο Κολώνιας, ωστόσο, θεωρεί ότι ακόμα κι αυτό είναι ενδιαφέρον: «Η ζωή είναι σαν το τάβλι, το σκάκι ή τα παιχνίδια με τράπουλα. Κάθε απόφαση που παίρνεις αποτελεί έναν γρίφο που πρέπει να επιλύσεις, αφού πρώτα λάβεις υπόψιν και τον ανθρώπινο παράγοντα. Νομίζω ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να είναι επικίνδυνη. Κάτι πάει στραβά σήμερα στον κόσμο και πρέπει να το αλλάξουμε. Το 2018 δεν πρέπει να υπάρχει φτώχεια, κλιματική αλλαγή, πόλεμοι ή διαφθορά. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Κατά τη γνώμη μου βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι σε ό,τι αφορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από εδώ κι εμπρός τα πράγματα θα τρέξουν με απίστευτους ρυθμούς, έρχεται μία τεχνολογική έκρηξη που σε επτά ως δέκα χρόνια από τώρα θα έχουν αλλάξει τόσο πολύ τον κόσμο, που η σημερινή μας κατάσταση θα μοιάζει σαν να είναι εκατό χρονών. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο και το 99% του κόσμου και των κυβερνήσεων αδυνατεί να το δει. Δεν το πιάνουν τα ραντάρ μας. Τεχνητή Νοημοσύνη, γενετική και blockchain θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο στον οποίο ζει η γενιά μας.

Δεν ξέρω αν θα είναι για καλό ή για κακό, ούτε καν οι επιστήμονες δεν το ξέρουν. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον ανθρώπινο παράγοντα. Και αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι πρέπει να λύσουμε τα μεγάλα μας προβλήματα πριν αλλάξει η ζωή μας. Να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο ώστε η εξέλιξη της τεχνολογίας να έχει θετική επίδραση στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτό θέλω να δημιουργήσω κάτι που θα βοηθήσει τον πλανήτη και θα τον αλλάξει προς το καλύτερο».

Φωτογραφία: Πηγή: PokerStars