Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς σκακιστές!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Και όμως, το άθλημα αυτό δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο μπορεί να νομίζει κάποιος. 


Στις 13 Ιανουαρίου του 2015 η είδηση του θανάτου του 20χρονου Ρώσου σκακιστή Ιβάν Μπουκάσβιν έκανε το γύρω του κόσμου, αλλά πέρασε στα μονόστηλα των εφημερίδων. Αιτία του θανάτου του; Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μπουκάσβιν αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες των Ρώσων στο σκάκι, αφού ήδη είχε συμπεριλάβει τον εαυτό του στους καλύτερους του κόσμου αν και μόλις 20 ετών. Η θλίψη για την απώλεια ενός μεγάλου ταλέντου και φυσικά ενός νέου ανθρώπου, σκέπασε το χώρον του αθλήματος ανά το παγκόσμιο και την ίδια ώρα έφερε στο φως μία πραγματικότητα.

Ivan Bukavshin

Ο Ιβάν Μπουκάσβιν.


Μόνο μέσα στο 2014 άλλοι τρεις σκακιστές πέθαναν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ αξίζει να πούμε ότι άλλοι δύο σκακιστές πέθαναν την ίδια μέρα κατά τη διάρκεια της Σκακιστικής Ολυμπιάδας του 2014 που έγινε στη Νορβηγία.

chessolympiad 3007805b

Σύμφωνα με τις στατιστικές που ακολουθούν το σκάκι και τους αθλητές του, ελάχιστοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 90 χρόνια. Πολλοί έφυγαν από τη ζωή προδομένοι από την καρδιά τους, άλλοι σε πολύ νεαρή ηλικία. Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αγώνα...