Γιατί τον Βαλεντίνο Ρόσι τον φωνάζουν "Γιατρό";

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Τον σημαντικότερο οδηγός μοτοσικλέτας, τον Βαλεντίνο Ρόσι, τον αποκαλούν έτσι γιατί...


Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι Ιταλός επαγγελματίας οδηγός μοτοσικλέτας αγώνων και εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Σύμφωνα με το περιοδικό Sports Illustrated, ο Ρόσι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Γεννήθηκε στο Ούρμπινο στις 16 Φεβρουαρίου του 1979. Γιος του Γκρατσιάνο Ρόσι, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσικλέτες αγώνων από πολύ μικρός. Αρχικά οδηγούσε καρτ και το 1990 κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα.

Smiley Vale valentino rossi 32780627 950 632

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε για τους οδηγούς της Φόρμουλα 1 που έχουν σκοτωθεί σε αγώνες...

Γιατί όμως τον φωνάζουν "Γιατρό";

Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά υπάρχουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις και εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο!

valentino rossi cap 46 the doctor rossi black

1) Η πρώτη έχει να κάνει με την ακρίβεια που οδηγεί και ιδιαίτερα την ακρίβεια και το "κρύο αίμα" που έχει όταν κάνει προσπεράσματα. Τέτοια όσο ένας γιατρός έχει στις επεμβάσεις που κάνει.

2) Η δεύτερη αναφέρει πως ο Ρόσι με τους τίτλους που πήρε έχει πλέον "δοκτοράτο" στις επιτυχίες και άρα... doctor και γιατρός!

3) Η τρίτη αναφέρει πως ο Ιταλός οδηγός πήρε αυτό το παρατσούκλι το οποίο στην χώρα του χρησιμοποιείται για όσους χαίρουν σεβασμού.