Το αθλητικό αναμνηστικό που κόστισε 4.4 εκ. δολάρια!

Βόρις Καραγιάννης

Γράφει:
Βόρις Καραγιάννης

Ο κάθε ένας θα ήθελε να το έχει στη συλλογή του, ακόμα και αν το άθλημα δεν είναι το πιο δημοφιλές στα μέρη μας. 


Πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι! Όσο περίεργο κι αν αυτό ακούγεται, μεγάλωσα παίζοντας στη γειτονιά, εκτός από ποδόσφαιρο και μπάσκετ... και μπέιζμπολ! Σε μία γειτονιά της Λευκωσίας, η οικογένεια των αμερικανών που έμενε απέναντι, είχε μυήσει όλα τα παιδιά στο άθλημα αυτό. Δύσκολο σε κανόνες και τακτική, αλλά το μάθαμε και το αγαπήσαμε! Για τους υπόλοιπους, το μπέιζμπολ είναι ένα άθλημα όπου ένας ρίχνει τη μπάλα και ένας άλλος τη κτυπάει με το μπαστούνι. Ε, δεν είναι τόσο απλό!

Σήμερα νιώθω χαρούμενος που φτιάχνοντας το κείμενο αυτό, έμαθα ότι το πιο ακριβό αθλητικό αναμνηστικό ανήκει στο μπέιζμπολ. Και όσο άσχετος κι αν είναι κάποιος με το άθλημα, τον Μπέιμπ Ρουθ τον γνωρίζει, έστω ακουστά! Ο Ρουθ θεωρείται ο σημαντικότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της αμερικανικής κουλτούρας. Αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος παίκτης του αθλήματος όλων των εποχών και τα στατιστικά του είναι μέχρι σήμερα ασυναγώνιστα. Η δύναμη των βολών του και η χαρισματική του προσωπικότητα τον κατέστησαν μια χαρακτηριστική αγαπητή φιγούρα στα χρόνια του μεσοπολέμου.

baberuthnewyork

Ήταν ο πρώτος που κατάφερε 60 home runs σε μια περίοδο, το 1927, δημιουργώντας ένα ρεκόρ που έμεινε ακατάρριπτο για 34 χρόνια ως το 1961. Συνολικά πέτυχε 714 home runs, που ήταν ρεκόρ της Λίγκας για 39 έτη, ως το 1974. Γενικά, οι περισσότερες επιδόσεις του βρίσκονται μέχρι σήμερα σε υψηλές θέσεις στα στατιστικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Στην προσωπική του ζωή υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος.

Αυτά τα γενικά για τον Μπέιμπ Ρουθ. Στο κείμενο αυτό θα δούμε ένα δικό του αντικείμενο που πουλήθηκε στην απίστευτη τιμή των 4.4 εκατομμυρίων δολαρίων! Για να ακριβολογούμε 4.415.658.

baberuthjerseyauction

Πρόκειται για μία μπλούζα που φόρεσε σε αγώνα. Ήταν η πρώτη του σεζόν με τους New York Yankees το 1920.
Σε αυτή τη σεζόν ο Μπέιμπ Ρουθ έκανε πράγματα και θάματα και ήταν η αρχή της κυριαρχίας των Yankees. Η μπλούζα αυτή φορέθηκε σε 6 αγώνες! Φορεμένη λοιπόν, με τον ιδρώτα του αθλητή ακόμα! Όλα αυτά ανέβασαν την τιμή στο ποσό που έχουμε ήδη αναφέρει.

babe 1 300x300