Παρουσίαση του βιβλίου "ΧΑΡΠ - Κύπρος 1974" του Δημήτρη Καραγιάννη

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 19:30 στην αίθουσα «Καστελιώτισσα» στη Λευκωσία η παρουσίαση του νέου πεζογραφήματος του Δημήτρη Καραγιάννη με τίτλο «ΧΑΡΠ - Κύπρος 1974».


Όπως γράφει ο συγγραφέας στον πρόλογό του, «η κυπριακή τραγωδία του 1974 και όπως και η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 αποτελούν βαθιές πληγές στο σώμα του ελληνισμού. Δυο πληγές που -αν και χρονολογικά, ιστορικά και πολιτικά διαφέρουν, εντούτοις έχουν πολλά κοινά και χαρακτηριστικά».

Κύπρος, Ιούλιος 1974. Ο Ορέστης μαζί με δύο ακόμα στρατιώτες, τον Γιώργο και τον Μιχάλη βιώνουν την αγριότητα του πολέμου στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής και γίνονται μάρτυρες της θηριωδίας των κατακτητών, αλλά και της ηρωικής και ανιδιοτελούς προσφοράς μιας γυναίκας, της Ναυσικάς, που άπλωσε τις φτερούγες της για να προστατεύσει τα νιάτα της Κύπρου.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που χάθηκαν το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος της Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπας και ο Κυριάκος (Κούλης) Κυριάκου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η μουσικός Γλυκερία Ανδρέου.