Ο Τομ και ο Τζέρι είχαν άλλα ονόματα στο 1ο επεισόδιο! (video)

Mentality 10 Team

Γράφει:
Mentality 10 Team

Πώς ονομάζονταν οι δύο αγαπημένοι ήρωες των κινουμένων σχεδίων; Δείτε το πρώτο επεισόδιο.


Η σειρά Τομ και Τζέρι είναι μια σειρά κινούμενων σχεδίων που δημιουργήθηκε για το σινεμά από τους Γουίλιαμ Χάννα και Τζόζεφ Μπάρμπερα. Θέμα της είναι η αντιπαλότητα μεταξύ του γάτου Τομ και του ποντικιού Τζέρι, των οποίων οι καταδιώξεις και μάχες συχνά εμπλέκουν κωμική βία.

tom and jerry.jpg.CROP.promovar mediumlarge

Οι Χάννα και Μπάρμπερα έγραψαν και σκηνοθέτησαν εκατόν δεκατέσσερα επεισόδια μεταξύ 1940 και 1958 στο στούντιο Μέτρο-Γκόλντγουϊν-Μάγιερ στην Καλιφόρνια. Η αρχική σειρά έχει κέρδισει το Όσκαρ Καλύτερου Φιλμ Μικρής διάρκειας (κινούμενα σχέδια) επτά φορές, έχοντας μαζί με τα Silly Symphonies της εταιρίας παραγωγής Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα περισσότερα Όσκαρ για ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι Τομ και Τζέρι έχουν ένα παγκόσμιο κοινό που αποτελείται από μικρούς και μεγάλους, και θεωρείται ως μία από τις πιο διάσημες και μακροβιότερες αντιπαλότητες στον αμερικάνικο κινηματογράφο.

tom a jerry 1939 nestandard2

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς του 1940, οι δύο πρωταγωνιστές δεν λέγονταν «Τομ και Τζέρι», αλλά «Τζάσπερ και Τζινξ». Στη συνέχεια τα ονόματα άλλαξαν επηρεασμένα από το έργο του Pierce Egan: «Οι μέρες και οι νύχτες του Τζέρι Χόθορν και του κομψού φίλου του Κορίνθιαν Τομ». Δείτε το πρώτο επεισόδιο με το "Τζάσπερ" να ακούγεται προς το τέλος του επεισοδίου!